Tijdelijk solo

Heb jij wel eens van die dagen dat alles mis lijkt te gaan? Dan ook nog van het ergste soort en natuurlijk tijdens een moment wat totaal niet uitkomt.

Het overkomt Puck. As we speak. Ze zit er nu midden in.

Ontsteking

Pucks dag begon met twee zwaar ontstoken ogen. Daar zit je niet op te wachten. Maar al helemaal niet als je op het punt staat om een weekje met vakantie te gaan. Haar ogen waren zo opgezwollen, dat zelfs ik haar nauwelijks herkende!

Met zonnebril op vertrok Puck alsnog met haar gezin richting Center Parcs begin deze week. De tweede dag verminderde de ontsteking in haar ogen, maar kreeg ze er een zware keelontsteking voor terug. Ziek op vakantie gaan, is nou niet iets wat op onze bucket lijsten staat. En in Pucks geval, een peuter en (al helemaal) een dreumes, hebben er ook  geen boodschap aan.

Dieptepunt

Maar Pucks vakantie bereikt pas een dieptepunt als ze een heel naar telefoontje krijgt. Het bericht wat niemand wil horen; dat je vader onverwachts is opgenomen in het ziekenhuis. Een herseninfarct is uitgesloten. Maar duidelijk is wel dat er een aandoening is in de motorische zenuwen. Vandaag is de diagnose vastgesteld; guillain barré syndrome (GBS). GBS kan je zomaar overvallen en dat is nu gebeurd. Met als gevolg dat Pucks vader binnen enkele dagen verlamd raakte in verband met spierzwakte. Hij ligt inmiddels op de intensive care afdeling.

Alleen naar huis

Puck is, nog steeds ziek, alleen naar huis gegaan om bij haar ouders en zusje te zijn. Haar man en dochters zijn op Center Parcs gebleven. Het is misschien niet een keuze die iedereen begrijpt, maar ik des te meer. En respect dat Erik het nu even alleen moet doen met 2 meiden. Voor het aanstaande weekend heb ik besloten om samen met mijn gezin naar Erik te gaan om hem te ondersteunen. Ironisch genoeg ben ik zelf net terug van een gezellig burgerlijk weekje Center Parcs met mijn 3 mannen. Puck en ik waren zelfs nog van plan om te gelijk te gaan met onze gezinnen.

Solo

Maar de boodschap is duidelijk. De komende tijd heeft Puck meer dan genoeg aan haar hoofd. Logischerwijs ligt haar prioriteit nu niet bij het bloggen. Dit betekent dat Be Ineffable tijdelijk solo gaat en jullie het alleen met mij moeten doen. En daardoor kan het voorkomen dat jullie iets langer moeten wachten op een volgende blog (respect voor de werkende moeders die met regelmaat een blog kunnen plaatsen).

Steunen?

Puck waardeert het om iets te horen van mensen die ervaringen hebben met deze nare spierziekte. Laat je bericht achter of stuur een privé bericht. Overigens zijn alle andere reacties om haar een hart onder de riem te steken natuurlijk ook van harte welkom!

Willen jullie trouwens steunen in onderzoek naar GBS? Dat kan via de prinses Beatrix spierfonds.

Puck’s versie van het gebeurde staat nu ook online: deel I

signature sheila

Comments

comments

31 gedachten over “Tijdelijk solo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *