Toen 3 ineens 4 bleek te zijn

Ik wíst het gewoon. Mijn man zelfs eerder dan ik. “Want,” zei  hij, “je borsten gaan weer richting proporties bikini model!” Daar moest ik hem (gelukkig) gelijk in geven. Nadat ik de borstvoedingsperiode van mijn zoontje had afgesloten, kreeg ik (helaas) eindelijk door wat men bedoelde met ‘je tieten veranderen in hangende theezakjes’. Et voila… ze begonnen weer vorm te krijgen.

Dus zo kwam het dat we richting Thailand gingen met een zwangerschapstest op zak. En dat gebeurt niet vaak (lees nooit) dat een zwangerschapstest bij mijn backpackers-inboedel hoort. Maar hij ging mee, samen met een potje foliumzuur. Want ook al wísten we het al, het is toch prettig om dat bevestigd te zien met 2 streepjes op zo’n plastic ding.

Poedelnaakt en een jacuzzi

Eenmaal gearriveerd in Bangkok, leek ons dit nou niet de meest romantische plek om nou de test te doen (niet dat plassen over een stick romantisch is natuurlijk). Maar goed, we moesten het wel doen op een passende locatie om het plaatje compleet te maken als we dan toch in Thailand zouden zijn. Dus reisden we af naar het romantische Railay Beach Resort Beach & Spa waar we een privacy cottage hadden geregeld voor de komende dagen. Hier zouden we de test doen om het vervolgens poedelnaakt uit te schreeuwen en met z’n drietjes te plonsen in onze privé jacuzzi buitenbad.

Yes, zwanger!

En op 7 september kwam dan die fijne bevestiging; ik ben zwanger!! Zoonlief krijgt er een broertje of zusje bij! Wat een geluk! We hebben rondjes door de kamer gerend. Door de tropische regenbui vonden we het te frisjes om in de jacuzzi te springen (damn monsoon), maar voor de rest klopte alles! Ik ben zwanger en in mij groeit een heel mooi kindje. Die net als zoonlief toen (ik ging zwanger backpacken in Indonesië), al in de buik een wereldreis aan het maken is. Zoonlief die binnenkort 2 wordt, heeft nog niet echt door wat er gebeurd. Hij heeft 2 keer over mijn buik geaaid en ‘baby?’ gevraagd. Maar een dinosaurus is gewoon stukken interessanter. Natuurlijk, logisch. Toen hij vervolgens ook nog over de buik van manlief aaide en ‘baby’ zei, was het intieme moment van wederzijds begrip enigszins voorbij.

Snel gegaan

Inmiddels ben ik 12 weken zwanger (mis ik sushi en rood vlees). Ik ben inmiddels gewend aan het idee dat er nu écht een tweede komt. Want in het begin kon ik het nog steeds niet helemaal bevatten. Met mijn leeftijd, is het al helemaal niet vanzelfsprekend dat je zo sneller zwanger wordt. Dus we hadden er niet op durven hopen dat alles zo snel zou gaan. Wat een geluk!

Ik voel me fantastisch

Ik voel me fantastisch en heb absoluut niets te klagen. Mijn eerste zwangerschap was appeltje eitje. Vrijwel alle ongemakken die worden genoemd in de boeken, hebben mij overgeslagen. En ik hoop natuurlijk dat deze niet anders zal zijn, maar we zullen het zien. Vooralsnog voel ik me fantastisch.  Tijdens Thailand was ik niet moe en fit genoeg om nog steeds mijn eigen backpacken te dragen. Misselijkheid lijkt mij (weer) over te slaan en daar ben ik erg blij om (op een paar kleine momentjes na). Ik moest even schakelen met wat ik wel of niet mocht eten. En in Azië is het natuurlijk wel belangrijk om extra oplettend te zijn wat betreft de voorbereidingen van voedsel. Maar de reis ging erg goed.  Zwanger en met dreumes, ik deed het toch wel even.

Wel iets eerder moe

Maar de afgelopen weken was ik thuis wel eerder vermoeid, na een dagje werken. Dat is dan ook de reden dat ik niet altijd de energie had om te bloggen of om blogs te bezoeken (mijn excuses). Maar ik had een goed excuus!

Ik ben zwanger, jippie!

collage-aabkondiging-klein
signature sheila

 

Comments

comments

30 gedachten over “Toen 3 ineens 4 bleek te zijn

    • Sheila schreef:

      Dankjewel! Betekent misschien wel dat ik niet denk dat ik bij de volgende Elfia in Haarzuilens kan zijn. En dat is dan de eerste editie die ik mis sinds het bestaan van de EFF/Elfia :(. Ik ben op dat moment hoogzwanger, dus ben benieuwd.

  1. Rosita schreef:

    Gefeliciteerd met je zwangerschap!! Wat leuk om daar in Thailand achter te komen. Toe ik stopte met borstvoeding geven, had ik niks meer, nu sinds een paar jaar is het weer helemaal goedgekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *