TTP: tussen historie en vliegtuigen

Zelf word ik blij van deze categorie. Door het uitzoeken van mijn favoriete reis foto’s, herleef ik fantastische momenten. Vandaag neem ik jullie mee naar Florida. Maar op een andere manier dan de standaard zon, zee en strand foto.

Toen

Wat, waar en wanneer?
Hier zijn we in het National Naval Aviation Museum in Pensacola, Florida, USA. De foto is gemaakt in 2015. Ons zoontje was toen 10 maanden oud.

De reis?

We zijn hier een maand aan het road trippen door Amerika. Vakanties hadden we al gemaakt, maar dit was onze 1e reis (ja, daar zit verschil in) als gezin. Omdat je in Amerika altijd lange afstanden aflegt, hebben we bewust gekozen voor de zuid / oost kant van het land. Zodat we in ieder geval om de 5 uur telkens een interessante plek zouden vinden, met in ieder geval wat bezienswaardigheden en genoeg motels. Want het is van tevoren natuurlijk altijd even afwachten hoe het gaat voor je kind, als je vrijwel elke nacht ergens anders overnacht. Zoals altijd hadden we ook deze reis niets van te voren geboekt, zodat we alle vrijheid hadden.

Wat ging er aan vooraf?

Deze foto is genomen in onze laatste week van de reis. Vooraf hadden we er al 3 weken op zitten. De eerste 2 weken reisde onze beste vriend uit Las Vegas mee, daarna namen we afscheid. We spendeerden eerst een week in Walt Disney World en Universal Studios (ideaal om dat met 3 volwassen te doen zodra je kinderen hebt, schreef ik al) en daarna maakten we een road trip door diverse staten van het land. En het reizen met de kleine man ging geweldig! Hij kon prima om gaan met onze reisstijl. Het vele verplaatsen in de auto, telkens andere mensen ontmoeten en ergens anders overnachten, het bezoeken van de vele musea en plaatsen. Hij vond het prima en lachte er vrolijk op los. We hoefden ons niet veel aan te passen, eigenlijk. De reis verliep dus erg vlotjes en soepel.

Met wie?

Op de foto staat manlief, samen met onze zoon. Inmiddels de oudste van onze twee kinderen.

Wat maakt deze foto speciaal?

De blik in hun ogen. Mijn zoontje die met zijn 10 maanden wijs rond kijkt. En op de achtergrond dat schitterende vliegtuig, wat het ook nog een vintage gevoel geeft. Ik vind het gewoon een prachtige foto en het is één van mijn favoriete foto’s die ik deze reis maakte. En dat alles in een zeer interessant museum. wat ik zeker nog eens wil bezoeken.

Daarna

Wat hebben we na dit moment verder nog gedaan?

We vonden die nacht accommodatie aan het strand. We arriveerden in het donker, maar wilden graag wakker worden met uitzicht over de oceaan. We genoten op ons balkon van een eenvoudig ontbijt en het uitzicht. En ineens werden we verrast door een groepje dolfijnen die langs zwommen! Beter kan je het niet hebben.

Na Pensacola gingen we rustig terug richting Orlando. Waar we nog gebruik hebben gemaakt van een gratis couchsurf adres bij een gezin, voordat we de vlucht terug naar huis namen.

Reistips

Handige bezoekersinformatie

Het mooie National Aviation Museum is gratis te bezoeken. Het museum is zeer groot en bestaat uit meerdere hallen. Je hebt minimaal een volledige dag nodig om alles te kunnen zien. Voor mij absoluut een reden om nog eens terug te keren. We hebben lang niet alles kunnen zien. Omdat het museum zich op militair terrein bevindt, zijn de controles streng. Je moet je dan ook kunnen identificeren voordat je het terrein op rijdt en voordat je het museum in gaat. Ook kinderen zullen dit museum zeer interessant vinden. Er zijn genoeg vliegtuigen waar je in kan klimmen bijvoorbeeld. Er is ook een kleine speelhoek voor de allerkleinsten. Omdat het museum ook groot en ruim is opgezet, heeft mijn zoon ook genoeg ruimte gehad om gewoon overal rond te kruipen. Het museum is ook rolstoel toegankelijk en er is een bescheiden restaurant. Het museum is natuurlijk in de eerste instantie voor iedereen interessant die van vliegtuigen houdt. Maar ook als je geïnteresseerd bent in historie en techniek, kom je hier aan je trekken.

Het museum is ook de thuisbasis van de bekende Blue Angels, het Amerikaanse vlieg demonstratie team.

In Nederland

Ben je niet in de buurt en wil je toch graag vliegtuigen zien (en meer)? Dan is het Nationaal Militair Museum in Nederland ook een aanrader. Hier vind je mijn review.

En jij?

Houd jij van dit soort musea? En neem jij je kinderen regelmatig mee naar musea?

Comments

comments

9 gedachten over “TTP: tussen historie en vliegtuigen

 1. Daenelia schreef:

  Musea staan altijd op ons lijstje van dingen om te doen. We doen dat dus ook heel veel, meestal op vakantie. In Zwitserland bezochten we een transportmuseum, wat in eerste instantie heel saai klinkt. Maar er was een grote collectie mooie (antieke) auto’s en trams. Ook een expositie over vliegtuigen. En een gedeelte over ruimtevaart. Het was ook nog eens in een gebouw met goeie airco terwijl het buiten 34 graden was 🙂 Heerlijk.
  Ook daar was veel aandacht voor kids: ze konden in kleine go-cartjes buiten over een parcour rijden, waarbij ze verkeersregels leerden. … wij waren daar te groot voor. 🙁
  Musea zijn gewoon hartstikke leuk.

  • Sheila schreef:

   Ik vind een transportmuseum helemaal niet saai klinken, zelfs! Maar ik ben ook gek op musea. Ze zijn inderdaad hartstikke leuk. Ik heb het minst met musea over moderne kunst. Dat is eigenlijk de enige categorie die me niet aanspreekt.

 2. Saskia schreef:

  Ik ben niet zo’n museum liefhebber, maar kom er wel in vakanties regelmatig met mijn werk. Best wel leuk om eens te doen, maar in mijn ‘eigen tijd’ zal je me er nit zo snel vinden. Wel een toffe foto, vooral zo zwart wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *