USA 2015: Nashville, the country capital of the world

Na onze avonturen in Atlanta, waarbij we walvishaaien hebben gezien en het geboortehuis van Martin Luther King Jr, hebben bezocht, rijden we richting ‘The Country Capital of the World’. Als je Nashville bezoekt, kan je niet om de country muziek heen. En dat moet je ook niet willen, zelfs als country muziek je gestolen kan worden. Deze stad ademt country en dat heeft wel wat. In vrijwel elke bar klinkt live muziek en niets is heerlijker om daar aan de bar te zitten, biertje erbij en te genieten, toch? Mits je niet van alcohol houdt, je cowboy laarzen hebt thuis gelaten en met een baby reist.
Om 05:45 gaat de wekker. Manlief staat op om onze goede vriend en reisgenoot weg te brengen naar het vliegveld. James moet deze avond weer aan het werk als DJ in de grootste gentlemen’s club van Las Vegas (in de Nederlandse volksmond heet dat een stripclub. Het is heel interessant hoe het er aan toe gaat in die club, ik zou er eens een blog over moeten schrijven). James weerstaat mijn adem (die niet fris is als je net wakker bent) en geeft me een dikke knuffel en geeft zoonlief een kus. Daarna vertrekt James en de rest van de reis reizen we met z’n drietjes verder. Het is de tweede keer dat we samen reizen en het zal niet de laatste keer zijn. Maar missen zal ik hem zeker.

Zodra manlief terug is, ontbijten we bij Cracker Barrel. Ik kan er niets aan doen, maar ik word blij van die plek voor een Amerikaans ontbijt of lunch. Ik ontbijt gebakken appeltjes, een soort van wentelteefjes met cranberry en muesli. Daarbij neem ik een heerlijke muffin mee voor onderweg. Ik neem je mee naar onze dagen in Nashville.

Junkman’s Daughter

Ik zou het bijna vergeten. Voordat we Atlanta verlaten, waar ik al eerder over schreef, bezoeken we ook nog een geweldige alternatieve winkel. Junkman’s Daughter is een walhalla voor mensen zoals ik. Het is een alternatieve winkel vol met kleding, spulletjes, make-up, schoenen, boeken, sieraden, hebbedingetjes voor mensen die van alternatief, goth, punk, steampunk en vintage houden. Ik koop er een blouse en een bord voor zoonlief met een skull erop. Van James en manlief krijg ik een tijdslimiet (oh, wat kennen ze me goed) en met moeite verlaat ik de winkel! Op naar Nashville dus.
Atlanta junkman

Broadway

Broadway is dé straat van Nashville waar iedereen je naar verwijst als je Nashville voor het eerst bezoekt. Een gezellige straat met cafés, een vintage kledingshop en enkele souvenirswinkels. Uit elk café of elke pub is live country muziek te horen. En het klinkt goed! Ik ben bijna in staat om een cowboy hoed en boots aan te schaffen om mijn outfit compleet te maken en binnen te stappen. En alhoewel men nog best schappelijk is met het feit dat we een buggy mee hebben, weet mijn verstand natuurlijk ook dat ik zoonliefs oortjes er geen plezier mee zal doen.
Nashville Broadway str
Het leek zo’n goed idee thuis. Gehoorbescherming voor baby’s meenemen. Ik was helemaal voorbereid op het vuurwerk voor in Walt Disney World, onderweg kunnen slapen en ander hard geluid, zoals een live band in Nashville. Helaas had ik geen rekening gehouden met het scenario; zoonlief haat gehoorbescherming en rukt ze van zijn hoofd af. Dus nee… jammer, die sfeervolle tenten binnen stappen is dit jaar géén optie. We gaan net zo lang op zoek tot we een café vinden waar geen live band is. Uiteindelijk vinden we er één aan de hoofstraat warempel, waar nog meer buggy’s geparkeerd staan. Blijkbaar het enige café dat enigszins kindvriendelijk is (zover cafés dat zijn). Dus met een leeftijd van 10 maanden zit mijn zoon in een kroeg! Ach, je kan niet vroeg genoeg beginnen. We laten hem spelen op de bank, terwijl wij lunchen. Ondanks dat we zelf geen pub met live muziek bezoeken en ons dronken  laten voeren, is Broadway een gezellige straat.

Na onze lunch wandelen we verder rond. Taylor Swift geeft vanavond een concert voor haar world tour in het Bridgestone Arena. De 15 gigantische trucks die langs de weg staan, maken duidelijk dat Taylors entourage is gearriveerd. Wisten jullie dat Taylor Swift in haar basis een country zangeres is en dat ze op haar 14e verhuisde naar Nashville? Wat moet het heerlijk zijn om te spelen in je thuisstad. Ondanks het miezerige weer en de drukte, vinden we een plaats in een hal in de arena om zoonlief te voeden. Tijdens het voeden valt mijn oog op 2 folders. Eén daarvan is van een tattoo shop. De reviews zijn goed (jeee, wi-fi) en we besluiten om er naar toe te wandelen. Want het is ondertussen ook een soort traditie geworden om tattoos te laten zetten tijdens het reizen.

Met 10 maanden in een tattoo shop

Met zoonlief arriveren we in de tattooshop. Black 13 Tattoo Parlor. De studio ziet er waanzinnig stijlvol en professioneel uit (beter dan hun facebookpagina). Er is een ontvangstruimte waar ik rustig én veilig met zoonlief kan zitten (logisch, want wie gaat er nou niet met een baby naar een tattoo shop). Aan de muur hangt een bordje “No loud phonecalls and babys allowed’. Maar mijn zoon is een charmeur en binnen 5 minuten trekt een getatoeëerde man met een baard gekke bekken naar mijn zoon en speelt de eigenaar ‘peekaboo’ met hem.

Nashville tattoo shop
Het is de beurt van mijn man om een tattoo te laten zetten. Hij heeft al tijden een idee en met de artiest komen ze tot een mooi ontwerp van Starwar’s  Order of the Jedi (because we’re that nerdy). De ruimte waar de tattoo wordt gezet is erg ruim en schoon. Op verschillende plekken zijn artiesten aan de slag. Omdat ik natuurlijk zoonlief bij me heb, kan ik niet dichterbij komen.

2 uur later (ik kan niet geloven dat mijn zoon 2 uur zich rustig vermaakt heeft op een grote stoel, waardoor hij niemand tot last was) is hij klaar. Het ziet er gaaf uit. En omdat zoonlief zich voorbeeldend heeft gedragen, krijgt hij ook nog een boekje met ontwerpen mee van de eigenaar (om, in zijn geval, in te kleuren). Met 10 maanden in een tatoo shop. Ik weet zeker , áls hij kon praten, dat andere baby’s aan zijn lippen zouden hangen als hij zou vertellen over zijn Amerikaanse avonturen! Via Broadway Street terug gelopen naar onze auto. De regen heeft plassen achtergelaten op het wegdek, waardoor het neon licht mooi reflecteert. Broadway straalt nu nog meer sfeer uit dan overdag!
Nashville Broadway night

Sushi tijd

Tegen de tijd dat manlief zijn tattoo heeft gezet, we terug zijn gelopen naar de auto en zijn terug gekeerd in ons motel, is het bedtijd voor zoonlief. Ik loop naar een sushi tent naast de deur en plaats een bestelling. Onze motelkamer heeft voor de verandering een tafel en twee stoelen en dat is nu ideaal. Tja, dat is wel een grote verandering nu we reizen met een baby. Het avond eten. Het merendeel zijn we onderweg, natuurlijk. Maar als we eens de luxe hebben om zoonlief op tijd in bed te brengen en er is voor ons de gelegenheid om op de kamer te eten, doen we dat. En sushi? Ik ben er gek op!

American Pickers

De volgende dag rijden we naar de loods van de serie ‘American Pickers‘ . De serie is in Nederland te zien op Discovery. Het is de 2e loods van de eigenaar (de 1e staat in een andere stad) en het ziet er geweldig uit. Stylisten kunnen hier hun hart ophalen, want vintage en industrial zijn hier waanzinnig gaaf gecombineerd. De loods (genaamd Antique Archaeology) staat staat ook op een geweldige locatie, Marathon Village. Er staan ‘historische’ pakhuizen en een paar unieke winkeltjes. De straat wordt omring door vervallen arbeiderswoningen, maar is in opkomt tot hips en moderns.
Nashville Marathon vilage

De eigenaars hebben oog voor detail. De vintage spullen die ze in garages en dergelijke hebben gevonden door Amerika af te reizen, staat hier fantastisch uitgestald. De bijbehorende prijskaartjes zijn wel absurd hoog. $395 voor een Harley Davidson petje die ergens tussen het huisvuil is gevonden om maar wat te noemen. Daarnaast zag ik dingen die je natuurlijk direct zou meenemen op een rommelmarkt voor €15, maar voor $250 laat je het hier toch lekker liggen. Dus het is vooral kijken en niet kopen. In de loods (wat echt meer een winkel is) was overigens ook live muziek (maar niet te hard). Zo hadden we toch nog wat mee kunnen krijgen van die typische Nashville sfeer. Zoonlief vond het geweldig!
Nashville AmericanPickkers

The Bang Candy Company

Naast de loods staat een uitnodigend winkeltje waar je heerlijke dranken, chocolade, eigen gemaakte marshmallows en andere zoetigheden kan krijgen. Een ‘artisan marshmallow company’, zoals de eigenaresse haar unieke winkel omschrijft. Absoluut een aanrader als je eens in de buurt bent! De stoere naam ‘The Bang Candy Company‘ en hun logo alleen al vraagt om het inkopen van veel spulletjes.  We bestellen warme chocolademelk (welke ik eerlijk gezegd wat minder lekker vind, maar we zijn ook wel verwend in Nederland wat dat betreft) en een marshmallow. De marshmallows zijn wel voortreffelijk!
Nashville Bang Candy

Tennessee Museum

Nashville biedt veel musea. We kozen voor het Tennessee State Museum omdat; de entree gratis is, het op een gunstige ligging lag voor onze dag indeling en het een museum is die ons meer over Tennessee kon vertellen in zijn algemeenheid. Hiermee ligt de aandacht niet op country muziek, maar op (de naam zegt het al) de geschiedenis van de staat Tennessee. We vonden de verschillende tentoonstellingen zeker interessant en leerzaam. Maar als je niet van historie houdt, zal dit museum je wellicht niet aanspreken. Als museumliefhebber hebben wij ons er in ieder geval zo’n 2,5 uur vermaakt. Er is ook een gedeelte voor kleine kinderen, dus zoonlief heeft er naar hartenlust kunnen kruipen en spelen. En dat alleen al is heel wat waard, gezien hij de rest van de dag vooral in een buggy heeft gezeten. Of het museum een aanrader is als je Nashville bezoekt voor een eerste keer? Nee, zeker niet.
Nashville Tenessee Museum

Overige musea

Andere musea die me ook interessant leken (maar we vonden de entree te hoog voor de korte tijd die we hadden of gingen een soortgelijk museum elders bezoeken) en die jullie misschien meer zal aanspreken;
Country Music Hall of Fame
Het Country Music Hall of Fame and Museum is opgericht ter behoud en ontwikkeling van de geschiedenis en tradities van de countrymuziek. Een populair gedeelte van het museum is de Country Music Hall of Fame, wat een eerbetoon is aan toonaangevende countryartiesten. Gezien country niet zo populair is in Nederland, ken ik de meesten niet. Maar je kan goed zien hoe populair country in Amerika is en hoeveel artiesten hier naam in hebben gemaakt. De entree is $24,95.
The Hermitage
The Hermitage is een voormalig plantage en tegenwoordig een museum. Als je niet in de gelegenheid bent om in Mississippi te reizen (waar onder andere de basis lag voor de Amerikaanse slavernij en plantages), zal ik zeker aanraden om dit museum te bezoeken. Entree $20. Ben je veteraan of militair? Neem dan je veteranen- of defensiepas mee. Grote kans dat je dan gratis toegang krijgt, omdat militairen hier niet hoeven te betalen.
The Johnny Cash Museum
Wie kent Johnny Cash nou niet? In het centrum van Nashville staat het The Johnny Cash Museum voor iedereen die meer te weten wilt komen over deze fantastische zanger. Entree $ 17

Rainforest Cafe

We hebben een gewoonte gemaakt om wereldwijd te eten in een Rainforest Cafe. Zo hebben we dit al eerder gedaan in Londen, (Disney) Parijs, Las Vegas, San Antonio, San Francisco, (Disney) Anaheim en (Disney) Orlando. Toen ik er achter kwam dat er ook één in Nashville was, gingen we daar uiteraard naar toe. Het is gelegen in een grote en fijne shoppingmall.

Wat ik zo leuk vind aan Rainforest Cafe? De burgers die op het menu staan zijn ten eerste overheerlijk! Daarnaast hebben ze een vulcano (een chocolade cake met warme chocolade als lava) als toetje. Héérlijk! En de sfeer is gewoon hartstikke leuk, met name voor kinderen.

Je meldt je bij de ingang waar je naam wordt genoteerd. Er is altijd wel een wachtrij, maar je hoeft niet ter plaatse te wachten. Je wordt gebeld of je krijgt een bieper mee. Je kan je voorkeur van zitplek aangeven (wij wilden bij een aquarium zitten) en je babyvoeding wordt verwarmd (wat ook niet zo vanzelfsprekend is in Amerika, kwam ik achter). Zoonlief kijkt zijn ogen uit in de jungle, de mooie aquaria en schrikt niet van de geluiden uit de jungle. Hij is nog te klein om iets te kiezen van het kindermenu, maar dat komt een andere keer wel. Maar als je met kinderen reist, is dit een fantastische plek om de dag af te sluiten!
NashvilleRainforest cafe

Nashville met kinderen

Op zoek naar nog meer dingen die je specifiek kinderen kan doen in Nashville? Ik zet de mogelijkheden voor je op een rijtje.
Nashville Zoo
Nashville Zoo biedt altijd vermaak. De entree is $15 voor volwassenen. Wat deze dierentuin nóg leuker maakt voor kinderen, is de Jungle Gym. Deze buitenspeelplaats behoort tot ’s werelds beste en meest bijzondere buitenspeelplaatsen.
Adventures Science Center
Als volwassene vermaak ik me altijd prima in dit genre musea. Maar tegenwoordig is er ook ontzettend veel te doen voor kinderen. Zo ook in het Adventures Science Center. De entree voor volwassenen is $14. Een leuke plek om een dag door te brengen.
Country Music Hall of Fame and Museum: Niet alleen leuk voor volwassenen dus, want hier bieden ze diverse programma’s voor kinderen, zoals leuke workshops. Kijk op hun website naar het programma van die dag.
Kidsville
Kidsville Musicians Corner is een park, dus de entree is gratis. Check de agenda voor vele kinderactiviteiten

Nashville believe in Nashville

Nashville

Nashville, wat vind ik er nou van? Wat een leuke stad! Er heerst een fijne en bruisende sfeer, daarnaast is er ook veel te doen op cultureel en muzikaal gebied. De stad ademt country muziek uit en je gaat er makkelijk in mee. Geïnspireerd geraakt om een ticket te boeken? Ik vertrek regelmatig vanuit Dusseldorf Airport in plaats van Amsterdam. Vanuit Dusseldorf rechtstreeks naar Nashville, scheelt je toch al snel €100 per ticket. Vergeet dus niet prijzen te vergelijken! En anders… geniet gewoon lekker van dit reisverslag en de bijbehorende foto’s.

signature sheila

Comments

comments

22 gedachten over “USA 2015: Nashville, the country capital of the world

 1. Joyce rdt schreef:

  Wat weer een leuke reis post!
  Nashville ben ik zelf nog niet geweest, maar het staat nog zeker op mijn lijstje, het hele sfeertje wat er hangt lijkt me echt schitterend.
  En wat een leuke dingen hebben jullie gedaan, echt super!

  Liefs.x

  • Sheila schreef:

   Die serie staat ook nog op mijn lijstje om te kijken. Een aanrader dus? En ja, dan lijkt het me extra leuk om Nashville te zien of bezocht te hebben! Kan me voorstellen dat jij je daar echt wel gaat vermaken.

  • Sheila schreef:

   Ik vind het leuk om te lezen dat je mijn verhaal enthousiast vond. Dat doet me goed. Ik ben vaak echt super enthousiast en hoop dat ik het kan overbrengen op anderen. En dan ook nog op een leuke manier, zonder dat mensen afhaken. Dus dit is een mooi compliment!

  • Sheila schreef:

   Nee, is het de country muziek ;)? Maar ik denk wel dat Junkman’s Daughter iets voor je zou zijn. Je kan daar echt leuke spulletjes vinden. Heb je ook zoiets bij jou in de buurt? En anders is er altijd nog Target (en in jouw geval met personeelskorting, wat een feest)!

 2. Daisy schreef:

  Ik vind het altijd heerlijk om jouw reisverslagen te lezen… En wat een leuke foto’s weer tussendoor! Ik ben zelf nog nooit in Amerika geweest… (Ik ben nog nooit buiten europa geweest haha) Nashvile lijkt me erg gezellig… Ik vind country muziek enzo echt heel leuk 😀

  • Sheila schreef:

   Jeeeeeeeej… leuk om te lezen!! Wat had ik er toen veel geschreven hè? Maar ik merk dat ik nu met een kleine er natuurlijk wel veel langer over doe om het af te krijgen 😉

   Ik vind country muziek ook heerlijk om naar te luisteren! Dan zou jij je ook wel vermaken in Nashville.

 3. Mona - Vandaagismooi.nl schreef:

  Wat klinkt dat geweldig allemaal! En ik zou zo’n gehoorbeschermdinggeval ook helemaal niet tof vinden hahahaha. Ach die van mij rukt alles van haar hoofd, tenzij zij het zelf op zet. Het is toch wat 😉

  En wat een stoertje, nu al in een tattooshop. Dat beloofd wat 😉

 4. Frederique schreef:

  Lijkt me hartstikke leuk om eens een keer Nashville aan te doen. En ik houd wel van country. Ik geloof niet dat er een muziekstijl is waar ik niet van houd eigenlijk. Muziek is gewoon goed 🙂 Ik moest erg lachen hierom –> “Aan de muur hangt een bordje “No loud phonecalls and babys allowed’.” (En je hebt een tof shirt aan!)

  • Sheila schreef:

   Ah, dankjewel!

   Ja.. ik zag dat bordje en dacht: en dan zal je nu zien dat je je niet voorbeeldig gaat gedragen en worden we weg gestuurd (en dat kan ik ze dan niet kwalijk nemen, zo ben ik ook weer. Ik was dan waarschijnlijk zelf al weg gelopen)! Maar zoonlief was zo lief. De eigenaar was er zelf ook verbaasd over, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *