USA 2015: Walt Disney World

Met 16 jaar aan (backpack)reiservaring, zou je denken dat ik wel wat gewend ben. Van diefstal, tot het meemaken van een typhoon, slaags raken in Vietnam, onverwachtse slaapplekken in kelders en backpacks die niet aankomen op bestemming. Ik kan wel wat hebben. Maar reizen met een baby… dat is helemaal nieuw voor me.

Mijn backpack weegt met inhoud 11 kilo. Die van manlief 15 kilo. Dat is al jaren niet anders geweest en dat lukt ook deze keer. Maar die minimale bagage van ons gaat dit keer gepaard met een 10 kilo zware tas vol met babyvoeding, kleding, speelgoed en luiers. Plus een stevige opklapbare buggy (met 4 standen) en een goed gevulde luiertas. Off we go. Een maand reizen in Amerika kan beginnen! Nu de eerste week achter de rug is, neem ik jullie graag mee met onze avonturen.

Vlucht

Ik heb bewust gezocht naar een vliegmaatschappij met baby baskets. Dit zijn slaapmanden waar baby’s tot een bepaald gewicht en lengte in kunnen slapen tijdens de vlucht. Een vereiste, want Oz zo lang op schoot hebben, vond ik geen optie. Na de overstap in Londen vliegen we verder met Virgin Atlantic. Daar kunnen we gebruik maken van zo’n basket. Oz is lachend en slapend de vlucht doorgekomen. Dit tot groot plezier van zijn ouders en waarschijnlijk ook de rest van de passagiers.

Aankomst

De aankomst op dezelfde dag (11 september, vrijdag) verloopt minder soepel, want al onze tassen zijn zoek geraakt. Ik kan er niet met mijn hoofd bij, aangezien ze wel zijn aangekomen. Onze goede vriend James en zijn vriendin Brittany uit Las Vegas wachten ons op. We maken een gedeelte van de reis samen en hun vliegtuig is een uur eerder geland. Na een zoektocht van 2 uur door het vliegveld, vinden we eindelijk onze tassen op verschillende plekken (don’t ask).  Deze vertraging van 2 uur levert wel op dat Oz volgens dezelfde tijden als thuis in slaap kan vallen. En ondanks het tijdsverschil hebben we zo een jetlag kunnen vermijden. Ideale bijkomstigheid.

Zoals ik al eerder schreef, spenderen we 5 dagen in Walt Disney World met aansluitend 2 dagen Universal Studios. Ik heb er zelf ontzettend naar uit gekeken en ik ben benieuwd hoe dat zal gaan met een kleintje. Normaal verblijven we in het goedkopere Kissimmee. Dit jaar zitten we voor het eerst in een Disney hotel: Dolphin Hotel. Ik heb nog nooit in zo’n groot hotel gezeten! Maar zo zijn we niet afhankelijk van beperkte shuttle tijden. Als voorbereiding hebben we in ieder geval een tweedehandse buggy gekocht met verschillende standen (zodat Oz zijn middagdutje makkelijker kan doen). Ook hebben we voor een week aan voeding mee. Mickey en Harry Potter, we komen eraan!

Disney’s Epcot

Zaterdag – dag 2: we gaan dag 1 (eigenlijk dag 2, omdat we gisteren arriveerden) al direct op pad. Verrassend genoeg wordt Oz fris wakker. Dit is ook de dag dat hij 10 maanden oud is geworden. Epcot staat voor vandaag op het programma; een park met als thema technologie, vernieuwing en internationaliteit. Het bestaat uit twee delen; Future World en Showcase. De Showcase bestaat uit vele paviljoenen van verschillende landen. Per land werken alleen mensen van de herkomst van dat specifieke land en wordt er traditioneel eten geserveerd. Ook zijn er eventueel attracties. Het is niet mijn favo park, waardoor we dit zien als een generale repetitie met Oz. Maar wat eten betreft, biedt Epcot de meeste variëteit van alle parken qua keuze in maaltijden!

Epcot 2015

En het gaat goed! Vanuit ons hotel arriveren we per ferry. De temperatuur is gemiddeld 35 graden. Natuurlijk is het ook warm voor mijn zoon, maar hij gaat er geweldig mee om. Hij kijkt alert om zich heen en trakteert iedereen op een stralende glimlach die maar naar hem kijkt. Super trots huppel ik vrolijk achter de kinderwagen. En het valt me nu pas op dat elke Amerikaanse stroller (ze noemen het geen buggy) is uitgerust met een bekerhouder. In Nederland overbodig, maar super handig hier. Het nadeel In Epcot is wel dat buggy’s niet zijn toegestaan in de restaurants. Dus het is ook een kwestie van timing, omdat je dus de restaurants wilt vermijden rond zijn dutjes. Oz voelt zich ook op zijn gemak bij James en Brittany, dus we kunnen met gemak ook eens samen in een attractie.

We merken wel dat Oz bang wordt als er veel geschreeuwd wordt in een donkere ruimte. Tijdens een kindershow (de super leuke interactieve Turtle Talk with Crush) lopen we daarom de zaal uit. We blijven ook niet tot het einde van de avond, omdat je door het hele park de vuurwerkshow kan horen en zien. Dat is gewoon teveel voor onze kleine man.  Overigens was ik hierop voorbereid door gehoorbescherming te kopen, maar mijn boef trekt dat elke keer van zijn hoofd af. En in de handleiding staat niet hoe je daar het beste mee om kan gaan. Dus. Vanuit Epcot wandelen we terug naar onze kamer, waar Oz snel in slaap valt.

Disney’s Animal Kingdom

Zondag – dag 3: Mijn favoriete park is Animal Kingdom. We vertrekken met ons drietjes. Bij aankomst worden we begroet door de mooiste Disney (park) icoon; The Tree of Life. Een waanzinnige grote boom waarin allemaal dieren zijn verwerkt. Ik bezoek een attractie, voordat het gigantisch begint te regenen. Het is tenslotte september, het regenseizoen. We zijn voorbereid met een regenhoes voor Oz’s wagen en kwalitatief goede regenjassen voor ons. Elk Disney park heeft een baby care centrum . Die in Animal Kingdom is erg comfortabel en daar schuilen we. Na de grote bui gaan we het park verder in. James voegt zich ondertussen toe aan ons gezelschap (Brittany is ziek in ons hotel gebleven).

In Walt Disney World (WDW) kan je van tevoren 3 selecties maken van attracties die je kunt bezoeken met je fast pass. Dit betekent dat je (vrijwel) zonder te wachten kan doorlopen. Je regelt dit online of bij de fast pass kiosk in het park. Door het heel slim te spelen, kan je ook nog een extra fast pass regelen. En zo lukt het dat er altijd iemand bij Oz kan blijven, terwijl er telkens 2 de attractie in gaan.

Animal Kingdom 2015

De attractie die Oz het leukst vindt, is de Kilimanjaro Safari. Vanuit een jeep heeft hij mooi zicht over de safari waar natuurlijk ‘ wilde’ dieren rondlopen. Mijn favoriete attracties zijn de Expedition Everest en Dinosaur. Een dagje in Animal Kingdom sluiten we altijd af met een diner in Rainforest Cafe. Een traditie die we jaren geleden zijn gestart. Inmiddels is dit mijn 5e bezoek aan WDW en ik ben nog steeds fan van deze traditie. Alleen deze keer vragen we om de meest rustige plek in het restaurant. We moeten met een bus terug naar ons hotel. Het nadeel is wel dat buggy’s ingeklapt moeten worden, waardoor we Oz wakker moeten maken als hij net slaapt.

Magic Kingdom

Maandag – dag 4: Vanuit ons hotel pakken we de shuttle bus naar het Magic Kingdom. Brittany gaat mee, maar is zo verzwakt dat we een rolstoel voor haar regelen. Het is erg druk in dit park, ondanks dat het maandag is. Het scheelt dat we ook voor vandaag fast passes hebben geregeld, waardoor we alle grote attracties kunnen pakken. Het Magic Kingdom lijkt natuurlijk in veel opzichten in het park in Parijs. Maar sommige dingen zijn hier toch anders. Zo is er sprake van Tomorrow Land in plaats van Discovery Land bijvoorbeeld. Cinderella’s kasteel is hier groter, maar de Haunted Mansion vind ik persoonlijk mooier in Parijs. Ook vind je hier de leuke attractie Splash Mountain, welke niet in Parijs te vinden is. Magic Kingdom biedt de meeste attracties van alle parken. Dus als je met een kleintje reist en het is druk, dan lukt het je gewoon niet om alle attracties te doen. Zelfs niet in 2 dagen. Maar dat maakt niet uit. We genieten er niet minder om.

Magic Kingdom 2015

We proberen speelruimtes te vinden in de schaduw waar Oz zich even kan strekken. En we lossen elkaar af wat betreft het oppassen, zodat niemand alleen in een attractie hoeft te gaan. Oz vindt alles prima. We vergissen ons alleen in de attractie Jungle Cruise. Oz huilt de helft van de rit, dus die schrappen we van ons familie-vriendelijke-attractie-lijstje. Nu we een baby hebben valt het me pas op hoe luidruchtig alles is! Als er een show is, kan het best een decibel of 30 lager. Maar we zijn in Amerika en luidruchtigheid is de norm.

In de mainstreet USA laten we een silhoutte uitknippen van Oz. De artiesten die dat doen hebben er een jaar over gedaan om dat te leren en hebben allemaal een achtergrond in de kunst. De beste man knipt zo’n schitterend portret van Oz uit, terwijl Oz voor hem poseert (en ik gekke dansjes voor hem maak om hem rechtuit te laten kijken), dat ik er gewoon emotioneel van word! Hij lijst zijn kunstwerk in en ik moet er gewoon een traan bij wegpinken. De gelijkenis is verbluffend! Dit is nu al de mooiste souvenir van deze reis en dat voor maar $8.

We vertrekken voor het vuurwerk. Het is moeilijk om je aan de slaaptijden van je kleintje te houden. Want wellicht egoïstisch, we willen ook niet telkens om 5 uur vertrekken. Daarbij moeten we zelf ook nog eten. Maar we houden Oz’s gedrag goed in de gaten. Door zijn vrolijkheid en alertheid merken we dat hij prima aan zijn slaap komt. Ook eet en drinkt hij prima, ondanks de hitte. Dat is onze maatstaf voor deze trip. We letten op zijn gedrag en dat is de basis voor onze dagindeling.

Disney’s Hollywood Studios

Dinsdag – dag 5: Ook een leuk park om te bezoeken is Hollywood Studios. Het voordeel aan dit park vind ik dat het kleiner is qua oppervlakte. Je kunt dus makkelijker heen en weer lopen. Vanuit onze hotelkamer kan je de Tower of Terror zelfs zien. Vroeg in de ochtend is Brittany terug naar Las Vegas gevlogen voor werk, dus we zijn nu met 3 volwassenen + baby. Met een rugzak gevuld met luiers, extra kledingset, speelgoed en voeding gaan we weer op pad. Het is vandaag warmer dan gisteren, dus we kopen een ventilator die we vast maken aan de buggy. Het zonnescherm dat we thuis gekocht hadden, wordt (net als de regenhoes) veelvuldig gebruikt deze week. Dat geldt ook voor de zonnebrandcrème factor 50. Een hoedje of zonnebril zijn ook handig, zie ik je denken, maar die rukt Oz van zijn hoofd.

We hebben de fast passes al geregeld voor onze favoriete attracties. Dus ook hier kunnen we zo onze tijd nemen. Oz gaat vrolijk mee in Toy Story Mania, al snapt hij de functie van een 3D bril natuurlijk niet. Hij heeft meer plezier bij Disney Junior. Dit is een super leuke show voor de kleintjes. Het is een interactieve liveshow waarbij het gehele publiek op de grond zit. De kleintjes kunnen hierdoor leuk meedansen. Oz is dan nog te klein om de show te kunnen volgen, hij kijkt op naar de grotere peuters en kleuters om hem heen. En hij vermaakt zich prima door alle kanten op de kruipen. Bij de Tower of Terror (nog een favoriet van mij in dit park) lossen we elkaar af, zodat we allemaal kunnen. We doen rustig aan in verband met de hitte en zorgen ervoor dat we Oz goed laten drinken.

Hollywood studio's 2015

Het gaat overigens uitstekend om zo met z’n drietjes Disney te bezoeken. James is gek op mijn zoon en past met plezier op terwijl wij een achtbaan in gaan. Oz lacht als we vertrekken en lacht net zo hard als we weer terug komen. Geweldig! Dat maakt het echt makkelijk om echt te genieten.

Magic Kingdom

Woensdag – dag 6: Vandaag bezoeken we wederom Magic Kingdom. En vandaag staat alles in het teken van Oz. Dat betekent dat we alleen maar de kindvriendelijke attracties bezoeken, zoals Dumbo the Flying Elephant. Geweldig aan deze attractie is dat er een is speelruimte terwijl je wacht. Oz vermaakt zich daar prima. Ook is hij onder de indruk van The Many Adventures of Winnie the Pooh. Met onze fast passes lukt het alsnog om onze favoriete attracties mee te nemen zonder lang te wachten. Maar vandaag komt Oz aan bod.

We verlaten vroeg het park. Voor Oz is het fijn om eens op tijd in bed te liggen en manlief vertrekt richting de airport om de huurauto op te halen. James blijft wat langer, zodat ik wat me-time heb in de kamer (want de kleine man valt snel in slaap). Heerlijk!

Magic Kingdom 2015

Kortom

Disney bezoeken met een baby ging ons goed af. Ondanks dat we drukke dagen hebben gehad met hitte en flinke regenbuien, is hij telkens vrolijk. Ook heeft hij ons een goede nachtrust gegund, ondanks dat we met z’n allen (dus ook met James) gezamenlijk op een kamer slapen. Ook is het prettig om te zien hoe vanzelfsprekend het voor James is om rekening te houden met de kleine man. Oz is erg makkelijk en heeft nauwelijks gehuild. Het grootste nadeel vind ik echter de voeding. Doordat we geen auto hebben en dus afhankelijk zijn van wat er geboden wordt op het Disney terrein, hebben we Oz geen brood of vers eten kunnen geven. Hij moet het doen met de potjes die we van huis uit hebben mee genomen. Tussendoor bloggen leek me makkelijk, maar ik merk dat het toch lastig is om de tijd te vinden (wil ik zelf ook uitrusten).

Wel, wat kunnen jullie nog meer verwachten in volgende blogs?
– de wereld van Harry Potter (in Universal Studios)
– tips over het bezoeken van Walt Disney World met een baby
– introductie over de wereld van Disney (inclusief pin trading)
– reizen met een baby in het algemeen
– reisverslagen over de volgende reisbestemmingen die ik aandoe

Staat WDW bij jullie op de lijst om eens te bezoeken?

signature sheila

Comments

comments

14 gedachten over “USA 2015: Walt Disney World

 1. Simone schreef:

  WDW lijkt me echt gaaf om te bezoeken. En al helemaal als je zo’n hummeltje bij je hebt. Kan me voorstellen dat het veel is voor zo’n mannetje al dat lawaai en die prikkels. Ik zie op de foto’s wel dat jullie volop genieten! Ik ben benieuwd naar jullie volgende ervaringen! 😀

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! Het is daar ook echt leuk. Had er ook echt zin in om er weer eens naar toe te gaan. Ik heb er super van genoten. En met de rustmomenten die we ingebouwd hebben voor onze kleine man, heeft hij ook kunnen genieten.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel. Ik moest wel even wennen om weer een reisverslag te schrijven na al die jaren afwezigheid (niet van reizen, maar het schrijven daar over). Dus dit vind ik echt heel fijn om te lezen.

 2. Antoinette schreef:

  Haha na jou geweldige verhaal staat het nu zeker op de wishlist! Heerlijk om weer eens een reisverslag van je te kunnen lezen, heb ik zo gemist in de tijd dat je geen blog had. Fijn ook dat Oz het zo goed doet. Veel plezier daar nog met zn allen en ik kijk alweer uit naar je volgende verslag!

  • Sheila schreef:

   Oh dankjewel!! Ik moest er echt inkomen, dus ik vind jouw reactie echt prettig. Kan ik goed gebruiken. Weet ik even dat ik het niet verleerd heb, want ik twijfelde tijdens het schrijven.

 3. Marieke schreef:

  Leuk om te lezen Sheila! Super dat het zo goed is gegaan met Oz erbij.
  Ik ben al eens in Florida geweest voor een roadtrip en was toen 5 dagen in Kissimmee. Onder meer ook naar WDW Magic Kingdom en Universal Studios geweest. Enorm genoten, ondanks dat ik een mietje ben en in heel veel attracties niet durf. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *