Vierdaagse Feesten met kinderen

Nijmegen en de hele regio er om heen is in rep en roer. In positieve zin welteverstaan. Want het is weer zo ver. Zo’n bijna 50.000 wandelaars zijn vandaag gestart met de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. 4 x 50 kilometer te gaan (of minder, als je voldoet aan bepaalde eisen). Een groots internationaal en fantastisch wandel evenement wat dit gedeelte van het land helemaal in haar greep heeft. Is het niet omdat je zelf loopt, dan is het omdat je aan de zijkant de wandelaars staat toe te juisten.

De Vierdaagse Feesten

En waar de Nijmeegse Vierdaagse is, zijn de Vierdaagse Feesten. Mijn favoriete feestweek van Nederland, zelfs leuker dan Koningsdag. En waarom? Omdat voor een week lang, diverse festivals zich verzamelen in het centrum van Nijmegen. Het is zelfs het grootste meerdaagse vrij toegankelijke festival van Europa. En dat maakt deze feesten uniek, erg divers, sfeervol, internationaal en gezellig voor iedereen. De Vierdaagse Feesten zijn daarom ook uitermate geschikt om met kinderen te bezoeken. Vorig jaar deelde ik al mijn favoriete Vierdaagse hotpots. Vandaag laat ik zien dat de Vierdaagse Feesten ook een geweldige plek is voor kinderen. Diverse activiteiten zijn getest door mijn zoontje van 2. En de entree is helemaal gratis.

De leukste plekken voor kinderen

Festival op ’t Eiland
Aan de overkant van het centrum, bereikbaar over de brug of per pontje, bevindt zich Festival op ’t Eiland. Op dit ‘eiland’ komen muziek, cultuur, theater en eten samen. Festival op ’t Eiland is al een festival op zich waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Eerst kunnen ze genieten van de nostalgische kermis. Welk kind houdt er nou niet van een draaimolen? Verder is er ook een leuke mini reuzenrad. De zweefmolen is ook leuk voor volwassenen. In de vintage kuipjes passen mama, papa en 1 kindje als je het niet erg vindt om erg knus tegen elkaar te zitten. Centraal vind je een grote zandhoop wat dienst doet als zandbak. Mijn zoontje heeft zich er in ieder geval uren vermaakt, samen met de vele andere kinderen. En als dat nog niet genoeg is, kunnen kinderen vanaf 4 jaar creatief aan de slag in de talententuin. Maar kinderen kunnen zich ook vergapen aan kindertheater (vanaf 2 jaar), er is zelfs een heel programma. Of ga lekker met je voeten het water in om af te koelen. Om het goed af te ronden, raad ik de heerlijke pannenkoeken aan. Festival op ’t Eiland is mijn favoriete plek en al helemaal met kinderen.

Cultureel Terras de Kaaij
Onder de Waalbrug bevindt zich De Kaaij, een geweldige en bijzondere locatie. Cultureel Terras de Kaaij is een culturele en alternatieve plek om tot rust te komen onder genot van goede bands, kunstenaars, schilders, muzikanten en lekker eten. Bij de Kaaij vind je een circusbus waar kinderen van alles kunnen leren. Oefenen én spelen kan vervolgend in de circusspeeltuin, waar ook de kleinste kindjes van de glijbanen kunnen. Maar je kan je ook laten schmincken. Ook hier staat een mini reuzenrad. Deze bijzondere plek is zelfs langer te bezoeken: 30 juni tot en met 9 september. Het kinderprogramma vind je hier.

Kidsfestival / Kidsplein
Op het Mariënburgplein vind je zelfs een heel podiumprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Hier vind je ook de bieb die de beste voorlezers hebben geregeld. Er wordt voorgelezen uit diverse populaire boeken uit de bibliotheek.

Museumplein
Op het Museumplein kunnen de wat oudere kinderen zich prima vermaken met workshops of uitdagende spelletjes. Zo zag ik kinderen schilderen of een insectenhotel maken.  Ik heb hier enthousiaste kinferen gehoord omdat er ook veel educatieve activiteiten zijn. Voor de kleintjes vind je hier draaimolens. Want laten we eerlijk zijn, meer hebben ze niet nodig.

SMKMRKT Labyrinth
Wandel langs de Waal voor de vele foodtrucks en live muziek van de SMKMRKT Labyrinth en eindig bij het Labyrinth. Voor kinderen is het programma verdeeld in 3 categoriën; Kids Play, Kids Art en Kids Food. Voor Kids Art zijn diverse workshops georganiseerd. Maar kinderen kunnen altijd vrij spelen in het water van de Labyrinth, tussen de speelkisten of in de leuke kinderkeuken. Mijn zoontje van dat laatste vooral een succes.

Deze week

Ben je deze week dus nog niet in Nijmegen geweest? Reden genoeg om de trein te pakken, of dit nu met of zonder kinderen is. Je zal je hier geen moment vervelen, beloof ik je. De Vierdaagse Feesten eindigen vrijdag 21 juli net na middernacht.

En jij?

Ben jij bekend met de Vierdaagse Feesten? En neem je wel eens je kind mee naar een festival?

 

Comments

comments

17 gedachten over “Vierdaagse Feesten met kinderen

 1. Shirley schreef:

  Ik ben al een aantal keer geweest en ga dit jaar op vrijdag. Ik vind het altijd heel gezellig, met relaxte sfeer en kan me goed voorstellen dat het ook leuk is met kinderen erbij!

  • Sheila schreef:

   Leuk dat je ook gaat! Ik ben net terug en ga morgen avond nog eens. Dan heb ik het deze editie 4 keer bezocht, omdat het daar altijd zo ontzettend leuk is. Normaal ga ik ook altijd langs de intocht staan. Maar dat vond ik voor nu teveel oppas geregel gedoe. Volgend jaar doe ik wel weer mee.

  • Sheila schreef:

   Oh, ik ben zo ontzettend benieuwd wat je er van vindt!! Vergeet dan niet mijn blog ‘Waarom het om de Nijmeegse Vierdaagse draait’ te lezen met mijn hotspots tips. You’ll love it. Als je van de cover bands houdt, zit je goed in het centrum. Maar als je meer wil, vergeet dan niet langs de Waalkade te lopen. Veel plezier.

 2. Melanie schreef:

  Het ziet er erg gezellig uit. Ik wist niet dat er zoveel voor kinderen te doen was. Helaas niet om de hoek voor ons. En de vakanties moeten hier nog officieel beginnen. Het lijkt me wel erg leuk om eens mee te maken.

  • Sheila schreef:

   Het is ook super gezellig. En het is ook heel goed bereikbaar met de trein. Overdag kan je ook nog makkelijk parkeren in de parkeergarages. Het is absoluut de moeite waard om er eens voor naar Nijmegen te komen. Als je een hotelletje wil in Nijmegen, moet je echt bijna een jaar vantevoren boeken. In deze periode zit dat natuurlijk helemaal vol voor de wandelaars.

  • Sheila schreef:

   En het is nog wel zo’n wereldwijds evenement. Ik vind de wandelaars uit Japan altijd leuk. Die zien er op de laatste dag altijd zo mooi uit als ze binnen komen wandelen. Zeker de moeite waard om eens naar toe te gaan! Maar volgend jaar dan, hè. Jij hebt een goed excuus om dit jaar natuurlijk te missen 🙂

   Leuk dat je de foto’s op IG hebt gevolgd. Ik had er ook zo veel geplaatst. Maar goed, ik was er ook heel vaak 😉

 3. Sammie schreef:

  Ik vond de smaakmarkt erg leuk en op de Kaaij hebben we ons ook een middag vermaakt. Verder waren we het toch wel al zat na het weekend, vooral in de avond was het overal zo belachelijk druk. We hebben compleet vast gestaan in een mensen massa bij de grote markt, vond ik niet zo tof. T eiland vinden we ook altijd de leukste plek alleen vind ik het een nadeel dat je muntjes moet kopen. Bij ons voor de deur was het speciaal bier plein en daar hebben we ons de meeste tijd vermaakt. Was het niet zo druk 🙂

  • Sheila schreef:

   Herkenbaar. Het beste is ook gewoon om vanuit ’t Eiland te komen. Kan je de binnenstad vermijden en dan is het prima te doen. En vanuit Arnhem kan je prima parkeren bij ’t Eiland, dus dat komt allemaal weer mooi uit.

   Ja, die muntjes zijn irritant. Maar gelukkig kan je inleveren wat je over hebt.

 4. Zo simpel is dan geluk schreef:

  Dat ik nog jong was zijn wij er een keer geweest om mijn oom binnen te halen. Maar toen zijn we eigenlijk alleen op het eindpunt geweest en ik kan me er niet heel veel meer van herinneren. Het was heel gezellig, dat weet ik wel!

  • Sheila schreef:

   Oh leuk! Dat is al een bijzondere gebeurtenis op zich; de intocht. Ik heb het ook jaren gedaan om mijn vader binnen te halen. Later mijn man. Mijn man heeft nu 10 keer gelopen en de laatste keer was vorig jaar. Toen zat ik er ook altijd. En als de kinderen wat groter zijn (of als ik oppas kan regelen), ga ik er weer zitten. Super gezellig!

 5. Roelina schreef:

  Ik heb jouw heerlijke, jaloermakende foto’s natuurlijk gevolgd op IG. Maar zelf niet gegaan. Helaas moest ik de hele week werken. Ik ben toen ik jonger was wel geweest bij feesten. Wat een feest. Het lijkt me, zeker na het lezen van ouw blog, leuk om met de kleine mannen te gaan. Misschien volgend jaar, dan neem ik een dagje vrij.

  • Sheila schreef:

   Hahaha… maar goed, ik heb ook echt heerlijk genoten. En heb de feesten dit jaar 4 keer kunnen bezoeken. Dus heb er zoveel mogelijk uitgehaald :).

   Volgend jaar zeker eens doen. Het is er zo leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *