Voorzichtige stapjes in blogland

2006.

Dat is het jaar waarin ik voor het eerst een blogje schreef. 9 Jaar geleden, op web-log.nl. In een wereld waarin bloggen nog totaal onbekend was. Er nog een speciaal woord was voor een blogje posten met je mobiel (moblog), maar de huidige plog of vlog bestonden nog niet. En niemand in mijn omgeving wist waar ik het over had (als ik er al over vertelde). Bloggen? Wat is dat?

Ik schreef voornamelijk over helemaal niets in het bijzonder en was vaak aan het spelen met de opmaak. Ik bouwde een leuk groepje blogvrienden op en ontmoette sommige mede-bloggers in het echt. Mijn site werd verhuisd, waardoor ik weer anders moest ‘programmeren’ (web-log werd weblog V2 en later met wordpress) en in de tussentijd haalde het leven mij in. Ik richtte me meer op mijn werk en ging mijn tijd anders indelen. Bloggen vervaagde naar de achtergrond.
Wel bleef ik lurken. (Is dat trouwens nog een woord?) En ik kwam nog even terug in blogland voor een reis die ik in 2010 maakte, maar dat was voornamelijk voor het thuisfront.

Veel van mijn blogvriendjes zijn ondertussen afgehaakt en de rest is mij waarschijnlijk ontgroeid.

Dus ik moet weer bijna opnieuw beginnen in blogland. Mezelf weer in het schrijverspak hijsen en een eigen stijl zien te vinden. De fotografe in mij inspireren voor goede en leuke foto’s om een stukje te vergezellen. Het negatieve stemmetje stilhouden, die denkt dat ik niets kan schrijven dat interessant genoeg kan zijn voor de wereld. De perfectionist inperken die vindt dat het allemaal nog meer en nog verder bijgeschaafd moet worden. En, na het bouwen van de eerste opzet, dat kleine meisje in mijn hoofd aanmoedigen om dapper te zijn. Omdat het zo eng is om jezelf bloot te geven op internet.

Maar gelukkig ben ik deze keer niet alleen…

signature Puck

Comments

comments

14 gedachten over “Voorzichtige stapjes in blogland

  1. Billy schreef:

    oh, ik ben ook begonnen bij web-log.nl!
    Maar door de afschuwelijke wijzigingen ben ik tijdig overgestapt naar wordpress zelf, wat me nog totaal niet gespeten heeft!

    • Puck schreef:

      Volgens mij zijn er heel veel mensen afgehaakt door al die wijzigingen. Terwijl het volgens mij een heel goed en vrij groot platform was. Nouja, misschien was het een manier om het kaf van het koren te scheiden… Jij bent al die tijd gebleven, vergeef me dat ik niet alles terug ga lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *