Wat als je eigen schoonheid je niet bevalt?

Als dochter van Indonesische ouders, ben ik gezegend met licht bruine kijkers. Dat is best bijzonder, want donkerbruin is de norm in Azië, net zoals in Afrika. Sterker nog, bruine ogen is de dominantste kleur ogen wereldwijd, zo’n 90%). Ik ben dan ook zeer gelukkig met de kleur van mijn ogen. Schitterend, vind ik ze zelfs. Als de zon erop schijnt, zie je de amber kleuren des te beter. Als ik in Azië ben, vallen ze op, tussen de donkere kijkers van de rest.

Omdat het merendeel van de mensheid dus donkere ogen heeft, zijn lichte ogen (blijkbaar) zeldzaam. En daardoor natuurlijk ook erg gewenst. Dat is je misschien niet opgevallen, als je als blondine met blauwe/grijze ogen in Nederland woont. Geografisch gezien is het dus vrij uitzonderlijk dat hier zoveel mensen wonen met lichte ogen! Ooit bij stil gestaan? Heb je die extra aandacht niet gemerkt tijdens je vakanties in het buitenland? Niet dat ik uit ervaring kan spreken, ik heb tenslotte bruine ogen. Maar goed, daardoor zijn er genoeg mensen, bij wie al genetisch is bepaald dat het hebben van lichte ogen nooit ging gebeuren. En veel mensen dromen daarom van die lichte kleur. Nu kan je het bij dromen laten, maar wat als je er ook wat aan wilt doen? Kan je de kleur veranderen van je ogen, of de grootte van je ogen? En als dat kon, zou je het ook doen?
In Japan, Korea en China is de Westerse schoonheid een ideaalbeeld. In China gelooft men bijvoorbeeld dat hoe meer je lijkt op een westerse schone, hoe beter je toekomst is. En dan heb ik het niet alleen over de kleur van je ogen. Je hebt zo meer kans op betere banen, een betere partner en dus ook een betere toekomst. En zolang bedrijven en de maatschappij daar in mee gaan, wordt die gedachte dus vanzelf de waarheid.

De kenmerken hebben van een westerse, wordt in Oost Azië beschouwd als een statussymbool. Maar als je Japans, Koreaans of Chinees bent, wijk je nog meer af van de uiterlijke kenmerken van een westerse vrouw, dan dat je Indonesisch bent. Het bereiken van die zogenaamde schoonheid op een natuurlijke manier, is daarom vrijwel onmogelijk voor deze dames. Dus moet je drastische maatregelingen nemen.

Lumineyes; de kleur van je ogen wijzigen

Het is natuurlijk onmogelijk om je eigen kleur ogen te veranderen op een natuurlijke wijze. Het makkelijkst (én veiligst) is om dat te doen met kleurlenzen. Maar de cosmetische wereld staat niet stil. Door middel van de lasertechniek Lumineyes kan je inmiddels je bruine irissen blauw maken. Dit werd tot 2014 alleen nog maar in Amerika uitgevoerd door arts Gregg Homer. Maar ik verwacht dat het ook elk moment een trend zal zijn in Azië.

De ingreep is naar zijn zeggen simpel. In Jip en Janneke taal; het bruine pigment wat is opgehoopt in de ogen, wordt met een laserstraal weg gestraald. Zo komt het blauw (wat iedereen blijkbaar heeft) van het oog weer tevoorschijn. De wijziging is daarbij definitief. Volgens Homer is het veilig en verwacht hij niet dat je op lang termijn schade aan je ogen ondervindt. Het bestaat nog relatief kort, dus er is nog geen bewijs dat hij gelijk heeft. Dus ontevreden over je bruine kijkers? Voor een bedrag tussen de $3000 en $5000 kan je voor blauw gaan. Dat je hierbij misschien toch schade riskeert, is iets wat je erbij cadeau krijgt.

Aegyo Sal; wallen onder je ogen

youthlites-388x220De Chinese, Japanse en Koreaanse vrouw, hebben een strakke huid. Dit zorgt er onder andere ook voor dat hun ogen kleiner en anders gevormd zijn. En zoals ik al eerder zei, grote ogen zijn gewild. Misschien heb je er nooit bij stil gestaan, maar ze hebben bijvoorbeeld geen wallen onder de ogen. En… laat dat nou net iets zijn wat deze vrouwen wél willen. Niet perse diezelfde wallen die wij hebben nadat we te laat naar bed zijn gegaan, maar een laagje huid onder de ogen. Door dit laagje toe te voegen, lijken de ogen levendiger, maar ook groter. Plus het geeft een jeugdige uitstraling. Dus wat doe je, als je dat niet van nature hebt? Dan ga je natuurlijk onder het mes om mee te doen aan deze trend.

De ingreep heet aegyo sal, wat ongeveer ‘lachende ogen’ betekent. In het Engels wordt de term ‘puffy eyes’ genoemd. In het kort; er wordt vet uit andere delen van je lichaam gehaald en onder je ogen gespoten. En tadaa…. je ogen zijn westers groot, wat natuurlijk onnatuurlijk is voor een Japans gezicht. Maar goed, droom twee is werkelijkheid geworden! Wil je dezelfde wallen, maar zit een plastische ingreep niet in je budget? Dan kan je het ook voor elkaar krijgen met make-up.

Beenverlenging; hoe krijg je er 20 centimeter bij

Met mijn 1,50 meter noemen Nederlanders me klein. Bijzonder vind ik dat, want zo voel ik me niet. Ik ben tenslotte een  Indo en die lengte past perfect bij me. Daarnaast ben ik te zelfverzekerd om mezelf (te) klein te voelen. Ik zou geen centimeter langer hoeven te zijn, want ik ben, zoals ik ben. Maar, daar denken ze met name in China (Japan en Korea) anders over. Bij diverse bedrijven is een lengte van 1,70 bijvoorbeeld een vereiste. En ook de Chinese man geeft de voorkeur aan een lange vrouw. Een ‘oplossing’ is beenverlening. Nu valt dat in de categorie cosmetisch, als daar geen medische reden voor nodig is. Maar hier zie ik het toch ook als een lichte dwang vanuit de maatschappij, wat in feite erg verdrietig is. In China beschouwt men het al jaren als ‘normaal’ om je benen te verlengen, als moeder natuur je niet als Doutzen Kroes op de wereld heeft gezet.

Een beenverlening, uitgevonden in Rusland, is verschrikkelijk pijnlijk (zag ik ook ooit eens terug in een documentaire). en het levert je (met geluk) 20 centimeter op. In het kort; je botten worden (zorgvuldig) gebroken. Daarna worden de botten door staaldraad bevestigd aan een metalen ringen. Deze ringen rekken het staaldraad langzaam uit elkaar. Doordat het staaldraad aan de botten zijn bevestigd, worden die dus mee verlengd. Het gat dat ontstaat, wordt door je lichaam opgevuld. Je kan je nu misschien voorstellen hoe tijdrovend dit is en, naast de helse pijn, hoe zwaar dit is voor je lichaam om die 20 centimeter te bereiken.

In Nederland wordt het verlengen van je been nauwelijks uitgevoerd. In België is men minder terughoudend. Nederlanders die hun lengte absoluut niet kunnen accepteren, wijken daardoor vaak uit naar België. Soms wordt het zelfs al door een arts besproken, als blijkt dat een kind niet zo lang zal groeien. Dat laatste vind ik best storend, omdat zo eigenlijk gezegd wordt dat er iets mis met je is om klein te zijn. Alsof het een medische fout is.

In China is het verlengen van je benen nog steeds populair. In 2006 heeft de Chinese regering een verbod gelegd op het verlengen van benen om cosmetische redenen. Dit omdat er teveel risico’s aan gebonden zijn en teveel mensen er schade aan over hadden over gehouden. Helaas betekent dit dat veel Chinezen nu naar de illegale praktijken gaan met nóg meer risico dan voorheen.

Dubbel ooglid operatie; want wat als je er geen hebt?

beforeafter31Het dubbele ooglid wat wij hebben, is nog iets wat wordt begeerd door de Chinezen. Je ogen lijken er tenslotte groter door. Een gemiddelde Chinese, Japanse of Koreaanse wordt niet geboren met een dubbel ooglid. Toch is dit de grootste schoonheidsideaal en niet alleen bij vrouwen. Dat we het in de westerse wereld over spleetogen hebben, zal daar ook zeker aan hebben meegedragen.  Acteur Jackie Chan bewijst dat bijvoorbeeld. Ook zijn ooglid is chirurgisch gecreëerd. In Japan begon men er eerder mee. Het is nog steeds ontzettend populair en bijna elk persoon dat in Oost Azië in de publiciteit komt, heeft het laten doen. Sterker nog, als je in die branche wilt werken, wordt het verwacht dat je dubbele oogleden hebt (en waarschijnlijk 1,70 meter). En hierdoor wordt de druk nog groter bij de ‘gewone’ bevolking. Kan je de operatie niet betalen? Dan kan je het altijd met speciale lijm proberen of bepaalde oogstrips.

Bleke huid

Waar je geen chirurgische ingreep voor nodig hebt, is een bleke huid. Willen wij Nederlanders graag een bruine tint, omdat het zo gezond oogt. In Oost Azië wordt de zon angstvallig vermeden en dat is best lastig. De reden? Een bruine huid geeft weer dat je veel in de zon bent geweest en dat staat gelijk aan arme boeren die op het land werken. Dit is alles behalve aantrekkelijk, dus lopen de mensen onder een parasol in de zomer. Een bleke huid staat er immers voor dat je het je kan permitteren om  te binnen te blijven en geen lichamelijke arbeid hoeft te verrichten. Uiteraard is er (zonnebrand)crème te koop met een soort bleekmiddel om je huid zo bleek mogelijk te houden, om je te helpen. Want  Chinezen doen er alles aan om een statussymbool bereiken én te behouden. Ik vind het dan ook heel moeilijk om te oordelen wat ik zou doen, was ik in de positie van die vrouwen geboren.

De druk van buitenaf

Om bovenstaande vrouwen (en mannen) te begrijpen waarom ze deze keuzes maken, moet je ook de cultuur beter kennen. Niet alleen de maatschappij buitenshuis voert de druk. Druk komt ook vanuit je eigen familie en met name de ouders.  Het perfectionisme zit hoog in de Chinese cultuur. Minder dan een 10 is niet genoeg en dat geldt ook voor je carrière, je partner of je uiterlijk!

Ben jij tevreden met je lichaam?

Het veranderen van je neus in Amerika is misschien vergelijkbaar met het veranderen van je ogen in Oost Azië. Je neus en ogen zijn zo bepalend voor je gezicht, maar ook voor je geschiedenis. Ben je van Oost Aziatische afkomst? Dan heb je nou eenmaal smalle ogen. Net zoals Joden nou eenmaal een grote neus hebben, bijvoorbeeld. Waarom zou je je afkomst niet omarmen en er juist trots op zijn? Mijn zoontje heeft overigens een hele unieke kleur ogen; de combinatie van zijn ouders. Lichtbruin met een grijs randje er om heen.

En jij?
Ben jij tevreden met jouw lichaam? Ben je trots op bepaalde kenmerken of zou je er voor open staan om drastisch iets te veranderen? En wat vind je überhaupt van bovenstaand mogelijkheden?

signature sheila

Comments

comments

39 gedachten over “Wat als je eigen schoonheid je niet bevalt?

  • Sheila schreef:

   Ik dacht eerst ook, dat kan toch niet. Maar toen ging ik dat eens online onderzoeken. En warempel, het kan gewoon tegenwoordig! Maar het is echt iets heel recents. Ik zou het nooit doen. Ik begrijp niet dat je risico wilt lopen met je ogen.

  • Sheila schreef:

   Ik zou er ook niet voor gaan. Maar zoals ik al schreef, als je in Oost Azië woont en die druk voelt, is het soms moeilijk om nee te zeggen. Het is hetzelfde als Hollywood. Je moet als actrice wel heel sterk in je schoenen staan om je gezicht niet te spuiten met botox.

   • Marieke schreef:

    Wat een vreselijk artikel en ook erg achterhaald. Persoonlijk vind ik koreaanse vrouwen veel mooier dan indonesische vrouwen! Ik denk dat grote ogen daar als schoonheid word gezien net als in het westen operaties vooral in amerika “the asian” eyes willen. Cat eyes en fox eyes noemen ze dat daar en wat mooi! dus zeker NIET de grote ogen. Kardashians, Pamela, Bella, Selena allemaal the Asian cat eyes gedaan! Het komt op mij over alsof dit artikel geschreven is door een erg onzeker indonesische vrouw. Want hebben hun niet veel bredere neuzen dan de koreaanse of chinese? Is hun huid niet donkerder, hebben hun niet liever mooi stijl glad haar? Ik denk dat een schoonheidsbeeld per vrouw, land erg verschilt en dat vooral mannen gek zijn op asian eyes! Niet voor niks in de commercials zo famous! En per generatie, tijd, mode erg verschilt. Niks is mooier of lelijker dan iets anders of word dat gevonden. Het is een kwestie van smaak! Mvg. Marieke

 1. bea schreef:

  Wat een drastische methoden om er toch maar westers uit te zien, ongelooflijk! Zelf zou ik best wel het haar van Aziatische vrouwen willen, glanzend en zwart, zo mooi. En de poep van Afrikaanse vrouwen, dat zou ook een goede verbetering zijn van mijn plat gat 🙂
  Maar behalve die details ben ik best tevreden met mezelf. Ik ben ik en geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om ook maar iets door chirurgie te laten veranderen. Zelfs de rimpels die in de aanval zijn gegaan zal ik niet tegenhouden met botox. Tijd genoeg om onder het mes te gaan als het echt niet anders kan, omwille van ziekte.

  • Sheila schreef:

   Hahahaha… een mooi onderwerp voor een log, zou ik denken.

   Ik ga mijn rimpels omarmen. Levenslijnen zijn het. Schitterend vind ik ze, die oude dames met die mooie lijnen in hun gezicht. Ik zou ook nooit van mijn leven botox gebruiken. Je gezicht wordt er verschrikkelijk vlak van.

   Ik had eens een hernia en heb het gewoon de tijd gegeven om het van nature te laten genezen. Want ik vind operaties onnodig als ze vermeden kunnen worden. Want in een gezond lichaam, ga je niet snijden, is mijn idee. Dus inderdaad, alleen als het niet anders kan of medisch noodzakelijk is.

 2. Els schreef:

  Wat een leerzaam artikel. Leuk hoe zo de verschillen liggen. Ik zou echt niks aan mijn kichaam laten doen als het niet medisch noodzakelijk is. Niet dat ik tevreden ben hoor ;-).

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! Terwijl ik hem schreef en op onderzoek uitging, leerde ik ook wat. Want ik had nooit gedacht dat je inmiddels de kleur van je ogen kan laten veranderen! Interessant hè.

   En nee, mee eens.. ik wil ook echt niets veranderen. En nee, ik ben ook heus niet tevreden met alles ;). Maar dit is mijn lichaam en dat hoort bij me.

  • Sheila schreef:

   Ja hè, het is daar echt de gewoonste zaak van de wereld om in ieder geval te overwegen om je benen te verlengen. Ik kan er gewoon niet bij dat de maatschappij dit soort statussymbolen heeft.

 3. sammie schreef:

  Een kennis is een aantal maanden in China geweest en alle verhalen die ik toen hoorde.. Ik vind China maar een raar en eng land. Dat ze ook dit soort ingrepen doen verbaasd me dan ook niets.

  • Sheila schreef:

   Oh, ik ben nu echt benieuwd naar die verhalen? Wat heeft die kennis dan opgemerkt? Ze hebben daar ook hele rare gewoonten en denken ook soms erg apart en krom. Ten opzichte van een heel groot deel van de wereld, in ieder geval.

 4. Sytse schreef:

  Tsjeumig. Wat veel spannende operaties. Als ik heel eerlijk ben zou ik niet zoveel aan mezelf willen veranderen. Ik zou wel wat slanker willen zijn en dat door liposuctie laten gebeuren maar op zich zit het me nou ook niet zo erg in de weg dat ik die pijn er voor over heb.

 5. Annelies schreef:

  Ik denk dat niemand 100% tevreden met zijn of haar eigen lichaam is. Over het algemeen zou ik niet zo snel iets willen veranderen. Ik zou geen ingrepen laten doen tenminste. Ik heb echt wel mijn onzekere puntjes, maar ach, die heeft iedereen. Wel draag ik graag make-up om er net even iets beter uit te zien. Geen dikke lagen hoor.

  • Sheila schreef:

   Oh ja, ik voel me echt niet zelfverzekerd over mijn lichaam. Vanaf 20 weken zwangerschap was ik dat wel. Ik vond mezelf zo mooi zwanger en toonde graag mijn buik 🙂

 6. jeapiebel schreef:

  Je verhaal is herkenbaar omdat ik ben opgegroeid in Thailand en heel veel Chinezen wonen ook in Thailand. Trends uit Korea en Japan zijn bekend en populair in Thailand. Zelfs veel Thaise vrouwen hebben zelf dubbele oogleden en neuscorrectie onder gaan om mooier te worden. En alle cream en producten zijn whitenning om zo wit mogelijk te lijken.
  Omdat ik geen typisch Thai gezicht heb, met enorm grote ogen wat ongewoon is in Thailand. heb ik daar minder last van mijn uiterlijk. Al was ik ook soms onzeker net als alle andere jonge meisjes. Maar vaak voel ik me een op andere manier toch trots en blij met mezelf. Misschien omdat ik heel goed kon leren en dat eist ook respect van leeftijdsgenoten. Daardoor is mijn bescherming dat ik besef dat het niet alleen om uiterlijk draait. Toen ik in Nederland kwam ben ik ineens mooi wegens mijn bouw, uiterlijk en huidskleur wat mij doet verbazen. Dus mijn conclusie, als iemand mooi dan is ze mooi ongeacht de kleur en uiterlijk, maar het hangt af van normen en waarden van het land waar je woont en dan ook nog de binnenkant. Iedere cultuur heeft een meningverschill als het om schoonheid aan komt. . Dat je blond bent met blauwe ogen, lichte oogkleur betekent niet meteen dat iemand mooi is en zeker geen reden om jaloers op te zijn. Maar dat is gewoon mijn mening.

  • Sheila schreef:

   Absoluut, uiteindelijk geldt altijd dat schoonheid van binnenuit komt. En de buitenkant is ‘in the eye of the beholder’. Dus smaken verschillend. Iemand kan de voorkeur geven aan blond, de ander aan rood. Dat is zeker niet de definitie van mooi. Maar feit blijft wel, wat afwijkt is opvallend en vaak begeerlijk. Dus als het groter percentage van de wereld geen blauwe ogen heeft, is het logisch dat je dan in het algemeen (met name in een land waar blauwe ogen nauwelijks voorkomt) meer aandacht krijgt.

   Bedankt voor je uitgebreide reactie! 🙂

 7. ESMERALDA schreef:

  Van sommige dingen valt m’n b*k echt open. Onbegrijpelijk. Ik kan me wel voorstellen dat men een ooglidcorrectie wil omdat je daar echt last van kunt hebben maar al het overige vind ik echt zwaar overdreven. Mijn lijf is prima. Ik zou wel een strakkere buik willen hebben maar daar ben ik dan ook hard voor aan het trainen; plastische chirurgie zou ik daar nooit voor gebruiken.

  • Sheila schreef:

   Ja, dat wat je zegt over een ooglid correctie om medische redenen, begrijp ik volkomen. Maar eventueel ook als je oogleden ‘hangen’ en je daardoor altijd een vermoeide uiterlijk hebt. Ik snap dan ook dat je liever anders wordt gezien en overweegt om ze te ‘liften’ (heet dat eigenlijk zo?).

   Ik vind de rest zelf ook te ver gaan. Plastische chirurgie moet ik niet aan denken!! Ik zou daar nooit voor kiezen. En met name al niet in mijn gezicht.

 8. Antoinette schreef:

  Toen ik ooit door Indonesie reisde dacht ik daar van alles te gaan bekijken, maar ondertussen was ik zelf de bezienswaardigheid met mn bleke huid, blauwe ogen, blond haar en niet te vergeten mn lengte van maar liefst 1.80. Er waren heel veel Indo’s die met mij op de foto wilden haha! Ik ben er zelfs op een bruiloft gevraagd door de fotograaf om met het bruidspaar op de foto te gaan. Best bijzonder vind ik het dat ik nu in hun trouwalbum sta terwijl ik ze niet eens ken. Ik denk dat iets wat zeldzaam is of zelf niet hebt vaak als mooi wordt beschouwd. Ik vind een getinte huid, donkere ogen en donker haar juist prachtig. Maar je ziet vaak dat donkere mensen blond weer mooier vinden. Sinds ik samen ben met mijn man hoef ik nooit meer naar de zonnebank of te gaan bakken op het strand want hij is juist idolaat van mijn super blanke huid.

  Ik vind het wel ver gaan en eigenlijk ook wel treurig dat er mensen zijn die zulke ingrijpende operaties uitvoeren om hun uiterlijk te veranderen. Ik vraag me ook af of ze er daadwerkelijk gelukkiger van worden. Ik heb ook best dingen die ik niet zo mooi vind aan mezelf maar ik zal me niet zo snel opereren. Het voelt voor mij dan toch als een soort van een stukje van mn identieteit inleveren.

  • Sheila schreef:

   Weet je wat zo grappig is? In Indonesië zijn ze überhaupt gek op toeristen. Althans op Java en andere eilanden waar je minder toeristen hebt. Zelfs ik, Indo notabene, trek lokale mensen aan. En ik herken het. Want bij de Borobuduur vroegen families of ze met mij op de foto mogen. Nu hang ik waarschijnlijk ergens bij iemand thuis aan de muur. Misschien wel naast een foto van jou. Hahaha!!

   En ja, dat zeg je mooi. Dat vind ik dus ook, je levert je identiteit in en een stukje uniek iets voor een 12 in een dozijn. Net zoals het in Amerika dus heel normaal is om je neus te veranderen. Dát snap ik nog minder dan de kleur van je ogen. Je neus is zo bepalend en vertelt direct wat je afkomst is. Waarom zou je daar niet trots op zijn?

   Leuk dat je er weer bent. We hebben je genoemd in onze tag blog trouwens 🙂

 9. Carpe Diem schreef:

  De kleur van je ogen veranderen.. brrr.. zou dat toch net durven.
  Ik snap best dat sommige mensen wat aan hun lichaam laten doen, al denk ik dat het soms uit verkeerde overwegingen is. Want om jezelf nou te laten aanpassen naar de norm van het modebeeld…

 10. Martha schreef:

  Jammer he! Dat iemand zoveel wil ondergaan om er anders uit te zien. Je geeft daarmee ook een boodschap af voor je kinderen etc… Ik begrijp het wel van hun kant (media enzo helpen hen ook niet echt mee), maar ik vind het jammer dat ze niet zien hoe mooi ze eigenlijk van zichzelf zijn want al onze verschillen maken ons toch juist heel mooi!

 11. Lonneke schreef:

  Het viel me in Azië inderdaad erg op dat vrouwen zichzelf zoveel mogelijk bedekken én dat er reclame gemaakt werd voor crème die je huid lichter maakte. Het was in dezelfde periode dat er in Nederland allemaal crèmes werden gepromoot die je huid een paar tinten donkerder maken.
  Zonde dat we er allemaal zo mee bezig zijn.. het maakt veel mensen onzeker en het zou zo mooi zijn als we onszelf gewoon zouden accepteren.
  Ik heb wel het idee dat de keuzes in Azië wat extremer zijn dan hier. Al vind ik een operatie om je huid strak te laten trekken ook vrij extreem.

  • Sheila schreef:

   Ja, daar zeg je goed. Het is allemaal net wat extremer dan hier. Hadden we hier echt crème die je huid donkerder maakte? Die heb ik weer gemist. Interessant. Ik neem aan dat het wat anders is dan een zelfbruiningscrème? Die gebruikte ik voor het trouwen. Had nog wat streepjes van een hemdje op mijn schouders. Heb ik zo weg kunnen krijgen. Zag er anders niet uit bij mijn mooie strapless jurk ??

 12. Mieneke schreef:

  Jeetje, wat een bizarre ingrepen/aanpassingen. De arts die de kleur van de iris blauw maakt en niet VERWACHT dat je op lang termijn schade aan je ogen ondervindt… Brrr!

  Er zijn echt wel dingetjes aan mijn lichaam die ik graag anders had gezien, maar drastische veranderingen zoals je ze hierboven beschrijft? Echt niet! Ik zou dan het gevoel hebben dat ik mijzelf niet meer ben denk ik. Je maakt als het ware een ander persoon, met andere uiterlijke kenmerken. Je ziet vaak dat als mensen eenmaal beginnen met lichamelijke aanpassingen, uiteindelijk niets meer te gek is. Ik vind juist de puurheid van de mens zo mooi. Het unieke.

 13. Mei schreef:

  Jeetje als ik al die reacties lees van alle blanken mensen hier ging me IQ wel even -50, en also oost Aziaten kunnen geen dubbele oogleden hebben wie heeft je die onzin verteld heb genoeg gezien die van nature dubbele ooglid hebben zonder cosmetische ingreep
  Bijzonder dat er zoveel word geschreven over Aziaten of andere soort zonder er zelf maar enig idee over te hebben. Westerse propaganda slaat weer toe zeg

  • Sheila schreef:

   Gezien je naam denk ik dat je, net zoals ik, Aziatische bent. Ook zijn er andere Aziaten die hier op gereageerd hebben en herkennen wat ik bedoel. Als je echt op de hoogte bent van typische genetische Aziatische kwaliteiten van de Chinezen o.a., dan weet je dat dubbele oogleden onmogelijk zijn. Mits… er een mix is van achtergrond. Of natuurlijk, ik kan me voorstellen dat die mensen die je gezien hebt, niet eens vertellen dat ze een operatie hebben ondergaan. Het is heel simpel… biologisch gezien zullen Aboriginals geen kleine neuzen kunnen hebben of Aziaten blond haar. Natuurlijk is er nog albinisme, maar daar heb ik het natuurlijk niet over. Maar goed, ik weet niet welke Aziatische propaganda jij leest natuurlijk. But you’re welcome voor je nieuwe inzicht, bij deze! Daarbij mis je ook nog eens de strekking met je reactie. Heb je het artikel überhaupt gelezen? Want blijkbaar heb je zelf geen idee waar je over schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *