Wat vind ík eigenlijk van mijn blog

Ben je een vaste bezoeker? Dan zal je merken dat het tempo dat er blogs geplaatst worden, lager is dan gemiddeld. Nu wachtte je zelfs wat langer, omdat ik een paar dagen genoot van quality family time in het zuiden van België.

Terug naar mijn tempo. Ik kan het namelijk niet zo goed, om de dag een blog plaatsen. Ik vind het knap hoe medebloggers het lukt om artikelen in rap tempo te plaatsen. Ik ben soms uren bezig met het schrijven van één artikel. En dat vind ik zelf soms best jammer, omdat ik jullie graag sneller van nieuw leesvoer zou willen voorzien.

Reden om mijn eigen blog en schrijfstijl te evalueren.

Ik vroeg me dus af waar het nou aan ligt, dat ik zoveel tijd kwijt ben aan één blog. Ook is het best interessant om je eigen blog eens te vergelijken met anderen. Want wat is nu kenmerkend voor Be Ineffable? En daar aan gekoppeld kan ik ook meteen polsen wat jullie er van vinden.

Lange teksten

Op de middelbare school haalde ik mijn type diploma (dankjewel moeder, die training is zo nuttig). Ik weet niet hoeveel slagen ik per minuut maak op dit moment, maar het zijn er veel. Aan de snelheid van tikken ligt het dus niet. Maar mijn blogs bestaan niet uit korte teksten. Wat mijn onderwerp ook is, ik houd er van om mijn visie er in te verwerken en dat kost tekst. Ook schrijf ik graag over maatschappelijke onderwerpen. En het liefst nodigt het jou, de lezer, uit tot nadenken en/of het achter laten van uitgebreide reacties.

Redigeren

Doordat ik graag maatschappelijke kwesties aankaart, is het moeilijk om in korte teksten je punt over te brengen. Althans, ik kan dat wel. Maar ik wil je graag uitgebreid en volledig meenemen in mijn visie. En daardoor ben ik vaak uren bezig. Ik kan je vertellen dat het origineel nog langer is. Vervolgens redigeer ik mijn eigen teksten, kijk er kritisch naar en haal weg wat overbodig is. Dat maakt ze al een stuk korter. Omdat mijn blog  dan alsnog aan de lange kant is, zorg ik altijd voor tussenkopjes. Zonder tussenkopjes is een lange tekst niet uitnodigend om te lezen (you’re welcome). Ik kies ook graag onderwerpen waar niet snel over wordt geschreven. Het kost me ook tijd om te bedenken waar ik heen wil gaan, tijdens het schrijven. Ik heb dus niet het idee dat dit anders kan, want deze onderwerpen liggen aan mijn hart. Daarbij moet ik bekennen, ik wil het ook niet anders.

Vermakelijk, leesbaar en informatief

Een ander thema waar ik graag over schrijf, zijn reis gerelateerde blogs. Ook al is het een dagje uit waar ik over schrijf of een compleet reisverslag, ik verwerk er vrijwel altijd praktische tips in. Soms kost het tijd om nog wat dingen uit te zoeken, om te voorkomen dat ik verkeerde informatie geef.  Reiservaringen deel ik ook altijd graag met jullie. Ik probeer ze in ieder geval altijd zo te schrijven dat ze niet alleen vermakelijk én leesbaar zijn, maar ook informatief. Natuurlijk kost me dit ook extra tijd, maar minder vergeleken met de maatschappelijke onderwerpen.

Niet aan mij besteed

Ik ben gewoon niet goed in het plaatsen van blogs over alledaagse dingen, terwijl dat de korte blogs zouden kunnen zijn. Een blog over mijn aankopen, over wat ik gisteren heb gegeten, welke kleur oogschaduw ik op heb… ze zijn niet aan mij besteed. Ik vind het minder interessant om er over te bloggen en het is ook niet persé mijn favoriete leesvoer. Voor mijn gevoel ben ik daarom ook niet goed in het schrijven van zo’n blog en daardoor plaats ik ze nauwelijks. Ik vind het prettig om mijn blog inhoud te geven door iets over te dragen of een dilemma/ervaring te delen. Uiteraard heeft iedereen haar/zijn eigen voorkeuren en ik merk wel dat blogs over dagelijkse dingen vaak veel volgers hebben. Dergelijke bloggers posten ook regelmatiger en de blogs zijn vaak korter qua tekst. Gezellig, alsof ik even op de koffie komt, zeg maar. Maar het past gewoon niet bij mij. Ook al zijn dit wel de blogs die ik rap kan tikken. Maar misschien zit hier de uitdaging in voor me.

kwaliteit boven kwantiteit

Als ik dus nu mijn eigen blog evalueer, realiseer ik me des te meer dat mijn blogs lang zullen blijven. Het gaat bijna vanzelf. Ondanks de lengte heb ik het wel het idee dat ze prettig zijn om te lezen (please correct me if I’m wrong, jij bent de lezer). Ook ga ik voor kwalitatieve teksten, wat ik belangrijker vind dan kwantiteit.  Ik hoop dat je wordt meegenomen in een (onbekend) onderwerp, maar waar je vervolgens wel wat van hebt opgestoken. Of dat je een andere visie had dan ik, maar je hebt kunnen openstellen voor een andere kant. Ik vind het mooi dat een bezoek aan mijn blog je meeneemt op een onbekende reis en dat je als passagier aan boord blijft. Ondanks dat je bijvoorbeeld geen moeder bent, je toch enthousiast kan reageren als ik schrijf over het ouderschap. Het grootste compliment dat iemand mij dan ook kan geven, is dat je hier geïnspireerd wordt. Als ik de uitgebreide en inhoudelijke reacties lees, heb ik het idee dat ik op de goede weg zit. Soms krijg ik zelfs apart een mailtje waarin mensen hun ervaring delen n.a.v. een blog. Een hele eer en ik zie het als een beloning op mijn werk.

Conclusie

Mijn conclusie? Ondanks dat er geen snelheid in het plaatsen zit en mijn teksten lang zijn, ben ik erg tevreden over mijn blog. Mijn blogs zullen daardoor, qua inhoud en schrijfstijl, blijven zoals ze zijn. Dit is gewoon wie ik ben en ik doe me niet anders voor. Natuurlijk spreekt dit niet iedereen aan, maar het werkt (voor mij).

What you read is what you get

Wat ik anders zou willen? Ik zou best willen dat het me lukte om regelmatiger te posten. Ik zal ook de categorieën binnenkort aanpassen en kijken of dat me uitnodigt tot kortere blogs. Niet omdat het moet, maar omdat ik daar ook wel de uitdaging in zie voor mezelf. Maar ook omdat ik bloggen leuk vind. Ondanks dat ik 2 kinderen heb, heb ik verrassend veel tijd. Maar als ik tijd heb, ga ik liever op pad (zoals jullie ongetwijfeld zien aan mijn Instragram account). Ook zou ik meer willen doen met fotografie. Niet iedereen weet dat ik jaren terug veel heb gedaan in de fotografie. Ik werkte veel met modellen en bewerkte mijn foto’s. Maar dat kost me wél teveel tijd als ik dat bovenop de tijd tel die ik kwijt ben aan het schrijven. Dat vind ik wel eens jammer, want ik weet dat ik beter kan. En dat ik niet persé stock foto’s hoef te gebruiken. Maar goed, misschien in de toekomst. Voor nu ben ik blij met mijn mobiel, apps en Instagram om jullie te voorzien van persoonlijk beeldmateriaal.

Mijn blogstijl is gekoppeld aan mijn persoonlijkheid en ik kan dan ook oprecht zeggen: what you read is what you get.

En jij?

Ik ben dan ook erg benieuwd hoe jij eigenlijk denkt over mijn blog. Vind je mijn teksten vaak te lang, waardoor je afhaakt op blogs? Vind je de kwaliteit, waar ik zelf in geloof, ook terug in mijn blogs? Of zit ik er gewoon naast? Ik hoor het heel graag. Wees gerust eerlijk. I can take it! En hoe dan ook bedank ik je voor je bezoek en je reactie(s). Ik waardeer ze enorm!

Comments

comments

37 gedachten over “Wat vind ík eigenlijk van mijn blog

 1. Shirley schreef:

  Ik vind de onderwerpen waar je over schrijft heel origineel. Je kunt merken dat ze jou zelf bezig houden en bij je persoonlijkheid passen. Ik vind het juist leuk dat je er dieper op in gaat (en dat de artikelen daardoor langer zijn). Het moet vooral leuk blijven, vind ik. En ik geef je groot gelijk dat je vaak liever op pad gaat, dat zijn de waardevolle momenten.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel voor je leuke reactie! Het belangrijkste is inderdaad dat het voor jezelf leuk moet blijven. Professioneel blogger zou ook niet bij me passen. Dan ‘moet’ het en dat gaat me uiteindelijk tegen staan. Daarom dat ik nu voor die balans waak.

 2. Sammie schreef:

  De kwaliteit zie ik er zeker altijd in terug. De blogs zijn soms wat te lang voor mij om helemaal te lezen maar dat ligt ook aan het onderwerp. Als ik het erg boeiend vind of een leuk onderwerp wat me aanspreekt lees ik het artikel helemaal. Als het iets is waar ik niks mee heb dan skip ik ‘m. Ik denk dat lezers altijd op die manier kijken naar een artikel en er uit filteren wat ze aanspreekt. Ik kom hier iig graag. Je onderwerpen zijn divers, ik moet zeggen dat het me wel leuk lijkt om een keertje iets heel anders van je te lezen, zoals een shoplog of outfit post, gewoon omdat jouw draai daaraan me leuk lijkt om te zien.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! Fijn dat je die kwaliteit ook echt vindt. En natuurlijk snap ik dat je alleen een artikel leest dat je aanspreekt. Volgens mij doet iedereen dat. Dat geldt ook voor mezelf. Ik zal altijd de persoonlijke blogs helemaal lezen, maar fashion blogs sla ik weer vaak over. Daarom maak ik sowieso ook tussenkopjes. Juist met een lange tekst, kan je op die manier ook snel filteren of de tekst je aanspreekt. Of in ieder geval een gedeelte.

   Ik vind het leuk om te lezen dat je een reden aangeeft waarom je eens iets heel anders zou willen lezen. En dat klinkt ook als een uitdaging voor me. Dus wellicht doe ik er daar eens iets mee!

 3. Maai schreef:

  Las dit net op mijn telefoon en pak speciaal iPad om even te reageren 😉 Ik herken veel in je verhaal. Ik heb overdag weinig tijd om te bloggen en op de momenten dat ik wel tijd heb, als man thuis is ondernemen we graag wat. Bovendien schrijf ik een blog ook niet in 5 minuten, soms ben ik uren bezig. Ik maak alle foto’s zelf, dat kost ook eindeloos veel tijd. Maar ik vind het leuk. Ik post dus heel onregelmatig, soms 3 per week, soms een week niks omdat ik het juist belangrijk vind dat ik geen stukjes ga plaatsen om het plaatsen. En eerlijk, ik denk dat dat ook precies jouw kracht is. Ik vind jouw blog heerlijk zoals hij is, het meeste vind ik super leuk en interessant om te lezen en wat ik te lang vind of niet interessant sla ik gewoon over, maar ik kan me niet voorstellen dat een volledige blog altijd goed is voor iedereen. Ik lees heel graag kwijlend over jouw leven want het lijkt je allemaal makkelijk af te gaan als mama, ik ben soms zo jaloers op hoe jij jouw leventje inreicht, oké dat terzijde, haha. Ik merk ook dat er veel bloggers in onze niche zitten met heel veel lezers en volgers maar ik kom er ook steeds vaker achter dat ik de dingen die zij doen, echt niet wil, sterker nog, aan sommige dingen erger ik me zelf behoorlijk. Je moet vooral doen wat voor jou goed voelt en wat bij je past want voor zover ik dat kan inschatten vind ik jouw blog juist heel erg jou.

  • Sheila schreef:

   Hahaha.. ook zo herkenbaar! Soms wil ik reageren en ben ik bezig op mijn mobiel. Dan bedenk ik me dat een lange tekst toch fijner tikken is op een laptop :). Maar thanks voor de extra moeite!

   Wat een leuke en fijne reactie heb je achter gelaten. Leuk om te lezen dat je mijn verhaal herkent. Juist nu de kinderen nog jong zijn, ga ik liever op pad, dan dat ik achter de laptop zit. Maar als het regent en mijn zoontje heeft een moment met zijn duplo, terwijl mijn dochtertje rustig slaapt, maak ik dankbaar gebruik van een blog moment. Maar dan wil ook nog zelf andere blogs bezoeken. Dus tegen de tijd dat ik weer kan schrijven, is mijn zoontje klaar en wil hij samen spelen. Je kent het wel 😉 Al moet ik bekennen dat ik elke keer wel hoop dat jij weer wat hebt geschreven, hoor. Maar hey, neem daar vooral lekker de tijd voor.

   Maar je zegt het goed. Ik wil ook geen stukjes plaatsen om het plaatsen. Fijn om te lezen dat je dat hier ook waardeert. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat niet alles interessant is voor elke lezer. Juist omdat ik over verschillende onderwerpen schrijf, hoef en kan je ook niet alles even interessant vinden. Ik vind het al leuk om reacties te lezen van lezers die zelf geen moeder zijn, als ik het weer eens over het ouderschap heb. Of als er wordt gereageerd op mijn reisverhalen, terwijl iemand eigenlijk het liefst naar de camping op de Veluwe gaat. Dat vind ik dan extra bijzonder.

   Over mijn leven als moeder. Heel eerlijk? Ik vind ook dat heel soepel en vlot verloopt hier in huis. Het moederschap gaat me ook echt erg makkelijk af, zonder stress of mezelf verliezen. IK vind het bijzonder dat je dat noemt, omdat ik niet het idee heb dat ik het daar erg uitgebreid over heb. Komt ook doordat ik weet dat veel vrouwen het pittig vinden (en daar heb ik alle begrip en respect voor) en dan voelt het soms zo oneerlijk dat ik dat niet ervaar. Mijn kinderen zijn echt gemakkelijk en vrijwel altijd vrolijk. Al wordt mijn zoontje steeds eigenwijzer en zoekt hij zijn grenzen op, ik heb nog geen ’tantrums’ meegemaakt hier. En ik sta er niet alleen voor. Dat is ook wel een grote verklaring. En jij hebt 3 kiddo’s.

   Anyways… ik weet niet zo goed in welke niche ik zit. Ik schrijf over van alles, maar aan de andere kant ook weer niet. Of is dat ook een niche? Ik ben wel benieuwd aan wat voor dingen jij je ergert? Ik vind het in ieder geval leuk en attent om op iedere reactie te reageren. Dat merk ik wel eens bij ‘grote bloggers’. Dat er eigenlijk geen interactie is. Wat is dan de lol van het bloggen?

   En ook bedankt voor een heel mooi compliment. Dat mijn blog ook ‘mij’ is. Want ja, dat vind ik oprecht wel. En ik vind het dan heel fijn dat deze ook zo overkomt. Dus thanks!!

   • Maai schreef:

    Ik denk niet dat je er over hoeft te schrijven om het over te laten komen. Als ik je instagram bezoek of je blog lees straalt het er van af. Niet iedereen bezoekt de hele wereld met een pas geboren kindje en dan ook nog breed uit lachend. Je hoeft je er natuurlijk niet voor te schamen dat het je goed af gaat allemaal en persoonlijk vind ik dat je je daar vooral niet voor moet inhouden, mocht je er over willen schrijven. Als je op die manier zou denken, kun je eigenlijk nergens meer over schrijven, er zijn ook mensen die reizen niet kunnen betalen, ik noem maar wat ;). Ik heb er inderdaad drie, maar dat het af en toe flink zwaar is, ligt uiteraard ook aan de keuzes die wij maken. Ik kom er meer en meer achter dat we niet leven voor de kinderen, dat dacht ik een hele tijd wel waardoor ik mezelf wegcijfer(de). Inmiddels met een bijna 7 jarige dochter begin ik me te realiseren hoe fout dat voorbeeld aan haar is, ik mag er natuurlijk ook zijn en de dingen doen die ik leuk vind, en dat genieten pas echt goed lukt als je lekker in je vel zit, want dat is wat ik graag wil dat zij later gaat doen. En stiekem helpt jouw blog daar bij. Maar goed, veranderen van houding kost tijd he.

    • Sheila schreef:

     Dankjewel voor je mooie en lieve aanvulling. Ja, het is waar.. ik lach echt heel erg veel. Niet eens specifiek voor de foto. Ooit stond ik alleen aan de zijkant van de Vierdaagse wandelaars aan te moedigen. Toen kwam een collega op me af. Ze zei; “Ik zag je een uur geleden al zitten aan de overkant van de straat. En ik vind het zo mooi. Ik heb alleen maar een glimlach op je gezicht gezien.” Wat was dat leuk om te horen. Zelfs als het tegenzit, kan ik snel weer lachen. En ik ben ook het type glas half vol. Dus ik kan de wereld wel aan, met of zonder kinderen 🙂 En dat dingen dan zwaar of juist makkelijk gaan, ligt inderdaad voor een groot deel bij jezelf.

     Jouw reactie inspireert me weer tot een blog, overigens. En leuk dat je weer eens reageert. Dank daarvoor!

 4. Paul schreef:

  Ik vind juist de bloggers met elke dag een artikel soms wat oppervlakkig, of in herhaling vallen omdat er weer iets online moest. Ik vind het juist fijn als een blogger alleen post als hij/zij iets nieuws te melden heeft. De lengte van jouw blogs vind ik juist prettig omdat je echt de diepte in gaat.

  Misschien ben ik bevooroordeeld: ik post ook onregelmatig. En redigeer me suf, totdat ik het punt dat ik wil maken heb verwoord in ca. 400 woorden. Dat vertraagt de blogfrequentie maar levert ook iets op aan kwaliteit (hoop ik).

  • Sheila schreef:

   Ik herken helemaal wat je zegt. Nu bedoel ik het niet direct negatief als er oppervlakkige blogjes worden geplaatst bij een dagelijkse frequentie. Maar het is wel een feit dat ze niet snel diepgaand zijn. Ik vind het dan ook erg prettig om te lezen dat je de lengte van mijn blogs prettig vind, juist doordat die diepte ook over komt. En ja, jij post ook onregelmatig, maar wat je post is goed. Je schrijft geweldig en kwalitatief goed. Natuurlijk zou ik graag vaker wat van je willen lezen, maar dan kan je niet elke keer die kwaliteit bieden. Dus laat de kwantiteit dan maar zitten 🙂

 5. Jenn schreef:

  Ik hou van tekst (heb ook helemaal niks met vlogs ed), en vind ze zeker niet te lang. Ik lees je blog graag, juist omdat ik in je teksten zie dat je er helemaal achter staat wat je schrijft 🙂

  • Sheila schreef:

   Grappig, ik heb ook niets met vlogs. Het komt maar sporadisch voor dat ik er één bekijk. Ik lees liever. En dankjewel dat je mijn teksten leest. En het klopt ook echt, ik sta helemaal achter mijn teksten.

 6. Josine schreef:

  Het is jouw blog en jij moet doen waar je je goed bij voelt. Ik ben juist heel visueel begonnen, met veel foto’s. Nog doe ik dat, maar soms vind ik het fijn om te schrijven. Al ben ik juist heel slecht in schrijven, zinsopbouw en vooral die rode draad haha!
  Ik herken het wel, ook ik ben heel slecht in bepaalde topics (die ik dan wel weer leuk en luchtig vind om bij anderen te lezen).
  Ach, zolang we doen waar we ons fijn bij voelen zal het wel goedkoper 🙂

  • Sheila schreef:

   Het grappige is, jouw blog is een voorbeeld van een niche wat ik totaal niet interessant vind. Maar ik volg je graag omdat je zo’n fantastische uitstraling hebt. Ik word blij van je foto’s. En ik vind het leuk om te zien hoe zelfverzekerd je op de foto’s staat en laat zien dat dames met een maatje meer er fantastisch uit kunnen zien. En ik lees dan niet alles, omdat ik dus niets met fashion blogs heb. Maar dat vergeef je me vast 🙂

 7. Irene schreef:

  Ik lees je blog heel graag. Ik snap je punt ook wel over alledaagse onderwerpen. Ik ben daar ook nog steeds zoekend in. Ik blog de laatste tijd relatief veel, en dat vind ik leuk. Dat is goed voor mijn bezoekersaantallen, maar minder goed voor mijn energie. Ik zou je niet te druk maken over hoevaak jij blogt, mensen die oprecht zijn geïnteresseerd, komen vanzelf terug.

  • Sheila schreef:

   Ik vind het fijn dat je mijn blogs graag leest! En wist je dat ik me dus helemaal niet bezig houd met bezoekersaantallen. Ik zie in een grafiek voorbij wel eens een uitschieter en denk: Oh, tof. En voor de rest denk ik, ach.. logisch dat er niet zoveel mensen komen, omdat ik weinig plaats. Maar de mensen die wél komen, die doen er toe. Omdat ze mijn blogs lezen. En uiteindelijk zegt dat meer dan bezoekersaantallen.

 8. Evelyne schreef:

  Was het ook zo dat je tijdens de lessen typen niet blindelings kon typen? Bij mij was dat het geval en ook het aantal slagen per minuut lag stukken lager of nu. Maar nu heb ik daar allemaal geen probleem meer mee, ik typ als een gek, haha!
  En ik hou van je blog, ik kom heel graag lezen, ondanks niet alle artikelen mij even hard aanspreken. Dat je niet schrijft over make-up en de dagdagelijkse dingen storen mij totaal niet, want ook ik schrijf niet over dergelijke dingen. Je blijft dicht bij jezelf en dat maakt je blog ook zo mooi. Dus, geen twijfel, je bent goed bezig 😉

  p;s;: mijn excuses maar er is iets misgelopen op mijn blog bij het artikel waar je laatst reageerde, ik snap niet wat er gebeurt is eigenlijk maar het is weg (en ik heb niks weggedaan!) SORRY!

  • Sheila schreef:

   Ik moest even oefenen, maar ik kon uiteindelijk blind typen. En wow… wat een groot voordeel was dat tijdens mijn studie (en nog steeds natuurlijk). Ik was altijd heel snel klaar met mijn verslagen uitwerken en dat soort dingen. Echt, ik heb mezelf voorgenomen om mijn kinderen ook op een type cursus te doen. Je haalt er zo veel uit.

   Wat fijn om te horen dat je hier graag komt. En het is niet vreemd dat niet alles je aanspreekt. Ik denk dat dat wel voor iedereen geldt, met name als je niet in een niche werkt. Dankjewel voor je compliment!

   En het is niet erg dat het is weg gehaald. Als je het maar gelezen hebt 🙂

 9. Michelle schreef:

  Je bent een van mijn favobloggers. Juist dat je langere artikelen maakt met meer diepgang vind ik boeiend. Blogs waarop elke dag een artikel wordt geplaatst hou ik niet bij. Ik heb geen tijd/zin om elke dag blogs te lezen. Ik werk, heb een zoontje om voor te zorgen en daarnaast hou ik ontzettend van boeken lezen. En die die dingen gaan vaak voor. Dus dat niet elke dag iets plaatst is voor mij alleen maar fijn 😉 Verder vooral zo doorgaan. Je artikelen lezen fijn, zijn interessant en zetten je aan het den

  • Sheila schreef:

   Oh, tof om te horen! Ik vind het echt fijn om te horen dat die lange artikelen mensen niet weg houdt, maar dat de diepgang juist goed wordt gevonden. Goed en gezond om te lezen dat je zoontje, werk en andere leuke dingen vaak voor gaan. Doordat ik zelf ook niet elke dag blog, ben ik ook niet elke dag bezig met het bezoeken van andere blogs. Maar dat kost ook tijd. Dus ja, als de rest ook niet zo veel artikelen plaatst, kan ik het nog bij houden 🙂

 10. Cynthia schreef:

  Nou! Dít noem ik nog eens toevallig. Toen ik jouw blog opende, zojuist, bedacht ik me dat jij altijd lange teksten hebt. Normaal gezien houd ik niet van heel lange teksten. Maar bij jou lezen ze fijn weg, waardoor het gewoon leuk is! Ikzelf schrijf over de alledaagse dingetjes. Het is gewoon zo mij. Ik wil zoveel delen, omdat ik het leven mooi vind en er veel geluksmomenten in vind. Schrijven is ook een toevlucht. Anyway: doe jouw ding! Het past bij je, zeg je! Dat maakt het echt. Ga lekker zo door. Je doet het leuk!!

  • Sheila schreef:

   Nee, écht?? Wow, dat is bijzonder! Vooral omdat toeval niet bestaat, zeggen ze toch? Ik geloof daar ook niet in. Het had zo moeten zijn. Heel bijzonder 🙂

   Fijn dat je vindt dat ze fijn weg lezen. En ik vind het ook grappig. Want jouw blog heeft weer een hele andere stijl. En ik ben normaal weer niet zo van de alledaagse (korte) dingetjes. Dus ik vind het grappig dat we elkaar toch boeien. En net wat je zegt geldt ook voor jou. Jouw blog vind ik gewoon zo jou. Ga zo door!

 11. Maaike schreef:

  Ik kom nu voor het eerst op je blog dus kan eigenlijk nog niet veel zeggen waar je wat aan hebt. Mijn eerste indruk is dat je een fijne en prettige schrijfstijl hebt, die prettig leest. En het is gewoon fijn als iemand zichzelf blijft. En dat lukt jou heel goed denk ik. Ik vind het bijzonder hoe je kritisch en realistisch naar je eigen Blog kijkt. Als ik 1 tip mag geven… maar beschouw dit maar vooral als een overweging: lettergrootte. Ik lees blogs altijd op mijn smartphone en je lettergrootte is wat klein. Maar zoals ik al zei, neem het ter overweging! Het kan ook aan mijn ogen liggen.

  • Sheila schreef:

   Welkom op mijn blog. Harstikke leuk dat je een reactie achter laat en ik hoop vaker van je te lezen!
   Wat een fijne eerste indruk, trouwens. En natuurlijk mag je me één tip geven. Maar drie had ook gemogen, hoor ;). Ik begrijp je reactie. Maar zelf vind ik het een hele prettige grootte. Ik heb lang gestunteld met de juiste grootte. Ook rekening houdend met mensen die lezen op de smartphone. Maar op een gegeven moment koos ik er voor wat ik zelf prettig vond. En ik merk dat ik de grootte juist erg prettig vind op mijn eigen smartphone. Niet te groot, maar ook niet te klein. Dus houd ik toch deze grootte aan.

 12. Kirsty schreef:

  Wat fijn dat je zo achter je eigen blog staat! Dat mag ook zeker wel, de kwaliteit zie ik ook zeker terug. Gewoon lekker zo doorgaan! Veel posten is iets wat ik ook steeds minder doe; de tijd laat het niet meer toe en dan voel ik mij fijner met weinig posts waar ik achtersta dan dat ik maar vulling maak waarvan ik zelf niet eens enthousiast wordt. Ik denk dat je als blogger het ook niet volhoudt als je niet achter je eigen artikelen kunt staan. Je hoeft niet altijd hetzelfde te doen op je blog, maar de manier waarop je nu blogt ligt je blijkbaar erg goed, dus dan zou ik dat gewoon aanhouden en eventueel wat nieuws proberen wanneer je er zin/tijd voor hebt.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! En ja, posten om gewoon je digitale pagina’s te vullen, is ook niets. Daar zou ik ook totaal niet achter staan. Ik denk ook dat de lezer er door heen zou prikken, als je altijd een bepaalde standaard hebt op je blog.

 13. Roelina schreef:

  Ik zag je post als op IG voorbij komen, en nu dacht ik LEZEN. Wat ben ik namelijk blij dat je niets doet aan je blogstijl Meid, je schrijft echt fantastisch. Idd boeiend, kritisch en zeer zeker informatief. Ik lees je dan ook erg graag. En het wachten op een nieuwe blog wordt eigenlijk altijd beldoond. Jij neemt echt de tijd voor je lezers, ook in je reacties. Dat is echt waarin jij je onderscheidt. Niks aan doen dus, wat mij betreft.

  Ik kan trouwens ook maar moeilijk kort schrijven. Wou dat ik dat kon. Ik schrijf wel over redelijk alledaagse dingen (althans, aankopen dan), maar ik ben zelfs dan veel te lang van stof ( je wilt niet weten hoe lang mijn blogs zijn voor redigeren, haha.) Ieder doet het op zijn eigen manier, dat maakt het juist leuk.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel voor je super leuke reactie!!! Dat vind ik nou echt tof om te lezen. Dankjewel voor je hele mooie complimenten. En ik vind het zo leuk dat je me volgt! Ik lees altijd graag je reacties.

   Het is moeilijk om je te onderscheiden in de blogwereld, dus lief dat je opmerkt dat ik ook uitgebreid ben in mijn reacties. Dat is net zo leuk als een blog schrijven, vind ik. En even belangrijk. Het is al een compliment als mensen n.a.v. mijn blog een (zeer) uitgebreide reactie achter laten. Dan is het toch gewoon onbeschoft als ik alleen maar reageer met ‘bedankt’. Los daarvan, wil ik ook echt uitgebreid reageren. Ik vind het zelf ook jammer als ik uitgebreid reageer op een artikel en dan alleen als tegenreactie 6 woorden lees. Tja, laat dan maar zitten voor een volgende keer, denk ik dan. Dus nee, hier krijgt iedereen ook een uitgebreide reactie terug. Met liefde geschreven 🙂

 14. Essma schreef:

  Ik vind jouw blog leuk en verfrissend! Ik lees ze regelmatig en behoort toch wel tot mijn ‘vaste rondje’ zal ik maar zeggen ?…maar ik laat ook niet altijd een reactie achter. Soms is lezen en in me opnemen ook voldoende. ?

 15. Martha schreef:

  Ja je blogs zijn meestal wel aan de lange kant ja dat wel maar lezen wel fijn vind ik. Ik vind het echt bijzonder dat je zo over je blogs nadenkt, over maarschappelijke thema’s, kritische blik en mensen aan het denken willen zetten. Dat vind ik wel heel mooi dat je zon beetje een soort schrijf visie hebt ofzo ?? Ikzelf vind het wel fijn dat je niet iedere 2 dagen een blog online zet want dat krijg ik helemaal niet bijgehouden met lezen en dan lees ik niet meer alles dus dit heb ook zo zijn voordeel. En wat je zegt je schrijft zoals je bent en dat vind ik het mooiste!

  • Sheila schreef:

   Oh, wat zeg je dat mooi. Want dat is inderdaad zo. Ik heb echt een visie en dat vertaalt zich in mijn blogs. Ik vind het echt zo mooi om mensen aan het denken te kunnen zetten. Met alle nare dingen in de wereld, is dit mijn plekje om de wereld mooi te houden en te maken. Door gewoon mensen breder te laten kijken. Ik hoef iemand niet te overtuigen. Maar gewoon.. het feit dat iemand denkt van: goh ja, dat is ook wel een goed punt. Is toch al iets moois?

 16. Nicole schreef:

  Ondanks dat ik dus zelf zo’n blogger ben die bijna elke dag wat online plaatst en vaak ook best oppervlakkig blogt vind ik jouw blog wel fijn en mooi om te lezen. Ik vind je een heel bijzonder mens en dat bedoel ik in hele positieve zin. Ik leer veel van je en vind het dan ook erg leuk dat we nu qua kinderen in dezelfde fase zitten. Ik geniet ook altijd weer als ik een reactie van je krijg want daar steek jij bijna net zoveel tijd in als in een eigen blog lijkt wel. Zelf doe ik dat dus niet altijd, maar dat is dan vaak ook omdat de blogs waarop ik reageer dat niet uitlokken. Vind ik zelf dan. Jouw blogs wel altijd. Ik lees dan wel niet alles van je, ik probeer toch regelmatig te komen. Maar ik besteed te vaak tijd aan mijn eigen blog en vergeet daarbij anderen. Dat vind ik stom van mezelf dus plan ik het soms echt in om bij anderen langs te gaan. Want ik ben wel heel geïnteresseerd.
  Maar goed, mijn reactie is nu al heel onsamenhangend haha, hopelijk vind je dat niet erg 🙂

  • Sheila schreef:

   Wat lief dat ik een uitgebreide reactie krijg! Ik vind het super tof als je bij mij langs komt én reageert. En nu helemaal, nu ik weet dat je daar eigenlijk niet altijd de tijd voor maakt/vindt. Want ik lees toch regelmatig van je (of het komt gewoon omdat ik weinig post 😉 ). En zoals ik al vaak zei, ik vind het zo leuk dat we in dezelfde fase zitten met onze kids. Ik herken heel veel van wat je schrijft. Misschien niet helemaal omdat onze kinderen toch anders reageren op dingen en (laten we eerlijk zijn), jij de situatie van Milo hebt. Maar wel omdat we in dezelfde periode zitten met de bijbehorende dingen. Ach, je snapt wat ik bedoel.

   En ik herken wel wat je zegt. Niet altijd nodig een blog me uit om (uitgebreid) te reageren. Maar dat zijn tegelijkertijd ook de blogs, die mij dus minder interesseren. Ik lees het liefst een blog waarop ik uitgebreid kan reageren. En dat doe ik dan ook graag. En inderdaad, soms zo lang dat ik wel eens denk: goh, ik kan hier net zo goed een blog van maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *