Wat vinkte ik af van mijn bucket list?

Ik wist dat die er aan zou komen. Maar hij is er toch sneller dan verwacht…. de laatste dag van mijn bevallingsverlof (die ik aanvulde met verlofdagen). Bijna een half jaar ben ik vrij geweest. Een klein half jaar om te genieten van mijn gezin en alles wat er bij komt kijken als een baby geboren is.

Er zijn (werkende) vrouwen die niet kunnen wachten om weer aan het werk te gaan. “De muren komen op me af en ik ben er wel klaar mee dat boodschappen doen het hoogtepunt van mijn week is,” hoor ik regelmatig. En in alle eerlijkheid, dat kan ik me best goed voorstellen. Met name als je een partner hebt die 40 uur werkt en jij het grootste gedeelte van de dag alleen met je kind(eren) door brengt. Maar zo zag mijn verlof er niet uit. Want wat heb ik veel ondernomen! Zowel solo als gezin. Mijn man werkt ook 3 dagen per week en daardoor hebben we veel tijd samen (ondanks zijn deeltijd studie en deeltijd bij de defensie). Gemiddeld ging ik 3 keer per week wel op pad met mijn gezin of alleen. Musea, dierentuinen, pretparken, evenementen, stedentrips, ergens lunchen, kinderboerderijen, culturele activiteiten, afspreken met vriendinnen, vakanties, ergens een dagje genieten van de zon… We gingen meerdere keren op vakantie. Ik deed teveel om het tempo bij te houden om er over te kunnen bloggen. Maar degenen die me volgen op Instagram kan het niet ontgaan zijn.

En dan komt natuurlijk de vraag, heb ik alles kunnen doen wat op mijn bucket list stond?

 

De afgelopen periode hebben we zo belachelijk veel gedaan en wat heb ik er van genoten. Natuurlijk hielp het dat mijn herstel van de keizersnede erg goed ging, zodat ik een week later al in de dierentuin rond liep. En zo komt het dat mijn dochter al meer heeft gedaan dan menig volwassene in die periode.

Waar had je ons kunnen tegenkomen?

Dierentuinen waren favoriet. Met een abonnement op Burgers’ Zoo is het logisch dat we daar regelmatig te vinden zijn (vandaag gaan we weer). Maar we bezochten ook het kleine Tiergarten Kleve, het schitterende Pairi Daiza in België en het leuke en kindvriendelijke Dierenpark Amersfoort. Maar we waren meer in musea te vinden, waaronder het Nederlands Openlucht Museum (uiteraard), Dordrecht Museum, Huis van Gijn, universiteitsmuseum van Groningen, stripboekenmuseum, Nemo Science Museum en het Nationaal Militair Museum (waar ik hier over schreef). En als we niet in een dierentuin of museum zaten, kon je ons vinden op festivals en evenementen. Ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak ik een festival heb bezocht het afgelopen half jaar. De Vierdaagse Feesten bezocht ik 3 keer dit jaar. Ik was ook regelmatig te vinden op Foodtruck Festivals. Verder waren we op diverse lokale (culturele) festivals, zoals Sonsbeek Theater Avenue en Hoogte 80 en bezochten we de Veteranendag in Den Haag. En natuurlijk kwamen pretparken aan bod.

Maar die bucket list is dus behoorlijk afgewerkt. En we deden zelfs zo veel meer dan dat:

Afgevinkt

 1. Dagje Giethoorn
 2. Efteling
 3. Elfia (beide edities)
 4. Castlefest
 5. Weg voor ons 10-jarig huwelijksjubileum
 6. Date Nights (met zowel man- als vriendlief)
 7. Stedentrips binnenland
 8. Dierentuinen bezoeken
 9. Evenementen en festivals
 10. Nijntje Museum
 11. Musea bezoeken
 12. Quality time met vrienden (zonder kinderen mee te nemen)
 13. (Onbeperkt) sushi eten
 14. Ergens broodje zalm lunchen (meerdere keren gedaan)
 15. High Tea met manlief
 16. Naar de bioscoop (zowel met man- als vriendlief)
 17. Uitjes waar zoonlief zijn energie helemaal in kwijt kan
 18. Koekjes bakken met zoonlief
 19. Treinreis maken met zoonlief
 20. Stedentrip buitenland
 21. Disneyland Parijs
 22. (Mid)weekje vakantie
 23. Zwemmen
 24. Bij houden van dagboek (e.d.) van de kinderen
 25. Samen met manlief motor rijden

Wat me niet lukte dit verlof

 1. Airborne lopen (het kwam gewoon niet uit)
 2. Maken van foto albums van voorgaande reizen
 3. Maken van foto album van zoonlief (van zijn 1e tot 2e jaar)
 4. Maken van foto album van kraamperiode dochterlief

En de reden waarom het me niet lukte om de albums af te krijgen? Omdat we zo veel op pad zijn gegaan, dat de tijd die ik wilde spenderen achter de laptop, op ging aan bloggen. Maar goed, het heeft geen haast.

En vandaag gaan we wederom naar Burgers’ Zoo en zullen we de dag afsluiten door uit eten te gaan. En dan is het zover. Duik ik de zolder op om mijn werk laptop tevoorschijn te halen, zodat ik ‘klaar’ ben voor morgen. Het zal wennen zijn, want ik genoot intens van dit verlof. En het dringt nog niet helemaal tot me door dat ik morgen weer aan de slag moet. Dus voor vandaag negeer ik het en geniet ik. En kijk ik uit naar mijn volgende verlof van 3 maanden om te gaan reizen, die morgen over exact een jaar gaat plaats vinden!

En jij?

Wat zou jij in ieder geval willen doen als je een half jaartje vrij bent? En heb je nog leuke plannen voor vandaag?

Comments

comments

24 gedachten over “Wat vinkte ik af van mijn bucket list?

 1. Saskia schreef:

  Wat een hoop heb je kunnen afvinken, goed bezig 🙂 Lekker bezig geweest dus, fijn dat dit ook allemaal kon.

  Ik zou met een half jaar vrij mijn woning geheel opruimen, veel lezen en Netflixen. Ik zou graag wandelingen willen maken in verschillende provincies en nogmaals een langere stedentrip maken naar Londen (en dan skaten in het Hyde Park, wish wish)

  Fijne Zondag!

  • Sheila schreef:

   Oh ja… zoals ik al eerder zei: London is always a good idea!!! Ik zat er ook aan te denken om naar Londen te gaan. Ik heb bepaalde vrienden lang niet gezien, terwijl ze ook allemaal kinderen hebben gekregen. Maar dat kreeg ik er niet meer in gepropt. Althans, ik wel… maar mijn man niet wat betreft vrije dagen achter elkaar.

 2. Shirley schreef:

  Heerlijk dat je zoveel leuke dingen hebt kunnen doen. Geniet van vandaag en heel veel succes morgen. Ik zou een half jaar vrij op dit moment zeker besteden aan een reis.

 3. Kirsty schreef:

  Wauw wat heb je veel gedaan tijdens je verlof zeg! Fijn dat dat kon ook zo snel al na de bevalling. Veel plezier nog vandaag en alvast succes met je werk! Het zal misschien wel even weer inkomen zijn, maar het komt vast goed.

 4. Cynthia schreef:

  Wat hebben jullie veel ondernomen joh! Super. Ja, en nu weer werken morgen. Gek hé? Wat ik zou doen? Genieten van alles waar ik op dat moment zin in heb. Weggaan, thuis zijn, energie steken in mijn webshop & blog. Gewoon leuke dingen doen. Maar helaas héb ik geen half jaar vrij in het vooruitzicht. Vanavond ga ik uit eten met mijn vriendin. En verder voel ik me gestresst. Er speelt momenteel veel.

  • Sheila schreef:

   Leuk dat je me hebt gevolgd op insta! En druk kan heel leuk zijn, maar het hangt er wel van af wat voor soort drukte. Dat ik weer moet werken, past wel bij het weer. Het begint al weer sneller donker te worden en de dagen zijn somberder. Niet dat ik me nou somber voel, maar het vakantie gevoel is wel weg.

 5. Evelyne schreef:

  Wat fijn dat je zoveel hebt kunnen doen tijdens je bevallingsverlof. Ik begrijp ook wel dat werkende mama’s liever gaan werken dan constant thuis zitten. Ik kan ergens wel van ervaring spreken. Ik zat een tiental jaar geleden een jaar werkloos thuis. Ik solliciteerde als gek, maar het voortdurende thuis zitten heeft voor de nodige stress gezorgd. Zoals gezegd, de muren kwamen op me af. Ik werd depri en kreeg constant ruzie thuis. Ookal zou ik nu wel een halfjaartje thuis kunnen gebruiken, ik weet niet of het mij zou lukken ondanks dat ik momenteel echt niet graag ga werken.

  • Sheila schreef:

   Oh ja, gedwongen thuis zitten is echt niet leuk. Ik heb dat een keer gehad na terugkomst van een lange reis. Toen kon ik geen werk vinden. Dat was in 2003. Ik werd er gek van. Ook doordat het winter was en je veel meer binnen zit. Totdat mijn vriend me tipte over bloggen en was mijn eerste blog geboren. Dat hielp me enorm.

 6. Maaike schreef:

  Wat een verlof zeg! Wat zul je daar altijd met een heerlijk gevoel op terug kijken! Ik ga de komende maand aan de slag met een fotoalbum van onze vakantie in Luxemburg. Heb een kortingsbon van 35 procent korting die geldig is tot eind oktober Dus wel de moeite om dat ‘even’ te doen.

  • Sheila schreef:

   Oh, dat is zeker de moeite!! Ik had 25% korting, maar de deadline haalde ik toch niet. Maar goed, ik zat ook echt liever buiten dan achter de laptop de hele tijd.

 7. Josine schreef:

  Oh Sheila, wat heerlijk! Wat heb je een boel leuke dingen gedaan en wat zullen je kids het leuk hebben gehad. Ik vind het zo stoer dat je het ook hebt gedaan allemaal. Enne, die albums komen er nog wel, genoeg donkere dagen voor de boeg 🙂

 8. Roelina schreef:

  Ik heb je natuurlijk ‘op de voet’ gevolgd en ben eigenlijk best jaloers op wat jullie allemaal deden. Heerlijk om er zoveel op uit te gaan. Ik probeer het wel maar dankzij ons drukke, werkende bestaan lukt dat helaas te weinig. ik zou een verlof van 6 maanden dan ook best weten te vullen. Ik heb trouwens ook disneyland op mijn bucket list staan. Ik wil er heel graag volgend jaar naar toe!

  • Sheila schreef:

   Ik vond het leuk dat je me volgde op Insta en vaak een comment plaatste bij de foto’s! Super. Leuk dat je ook Disney op je bucket lijstje hebt staan. Ik hoop dat het je volgend jaar dan ook zeker leuk om te gaan. De kinderen zullen het geweldig vinden! En het is ook lastig om veel te doen als je werkt. Althans, samen dan. Want met 3 dagen werken, heb ik heus genoeg tijd om op pad te gaan. Maar niet altijd vind ik dat zo geschikt om alleen te doen. Ik zou bijvoorbeeld nooit alleen met mijn 2 kids naar een festival gaan ofzo. En de donkere dagen komen er aan. Het is echt alsof ik letterlijk een gebeurtenis heb afgesloten door het weer. Van licht naar donker. Best bijzonder.

 9. Irene schreef:

  Je hebt echt veel gedaan en ik snap dat je verlof dan extra snel gaat. Opzich niet erg dat je de albums nog moet maken, dan heb je weer een extra moment om heerlijk terug te kijken naar deze mooie tijd. Hoop dat je dag vandaag goed gegaan in.

 10. Daisy Dingen schreef:

  Jeeetje wat hebben jullie een hoop gedaan! Ik had idd al veel voorbij zien komen op insta, maar als je het dan zo allmaal op een rijtje zet is het toch nog ineens erg veel haha! Wij gaan op Emma’s verjaardag weer naar de Efteling… Als het goed is mag ze dan voor het eerst in Joris en de draak! Daar kijken we alvast erg naar uit… zeker na die mooie foto van Oz!

  • Sheila schreef:

   We hebben zo veel meer gedaan dan wat hierboven genoemd staat. Het gaat nu dan ook stukken rustiger worden met foto’s op Insta! Leuk dat jullie weer naar de Efteling gaan. Ik ben heel erg benieuwd wat Emma van Joris en de Draak vindt. Ik kijk er ook naar uit om met Oz er in te gaan. Hij wordt nu al graag in de lucht gegooid en dergelijke. Dus dat zal hij vast fantastisch vinden.

 11. Jana schreef:

  Wat heb je veel afgevinkt! En dan nog te bedenken dat sommige punten meerdere keren zijn ondernomen 😉 Sowieso vind ik het leuk om te zien hoe lekker actief jullie zijn. Voor jezelf lijkt het me alleen ook maar leuk om zo zwart op wit te zien dat je het zwangerschapsverlof zo goed benut hebt!
  En nu je weer aan het werk ben, staan er toch weer nieuwe uitjes op je bucket list voor tijdens de weekenden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *