Wat zegt jouw sterrenbeeld over jou?

Goh, wat kan ik koppig zijn. Mijn man en vriend zullen dat maar al te graag bevestigen. “Je bent wat dat betreft een echte stier,” liet een vriendin me laatst weten. En dat vond ik fascinerend. Want is dat zo? In hoeverre kloppen de eigenschappen die zijn toegedeeld aan sterrenbeelden met de werkelijkheid?

In mijn laatste artikel analyseerde ik mijn eigen blog. Maar  is het niet net zo leuk (en wellicht interessanter) om je eigen sterrenbeeld eerlijk en openhartig nader te bekijken? Zelfkennis is altijd goed (én leerzaam), dus yes.. vandaag maak je kennis met mijn stieren gedrag!

Natuurlijk word je overladen met typische kenmerken van je sterrenbeeld als je daarop gaat zoeken. Het is net hoe gedetailleerd je wil zoeken, maar het zou vreemd zijn als het merendeel niet overeen zou komen. Ik noem vandaag daarom een paar van de gevonden eigenschappen die bij een stier horen en reageer in hoeverre dat van toepassing is op mij.

Een stier heeft/is

Een enorm doorzettingsvermogen
Ja, dat herken ik zeker. Ik geef niet snel op, zelfs als de rest dat wel doet. Als ik iets écht wil bereiken, zal ik het bereiken ook. Ik laat me totaal niet uit het veld slaan.

Geeft om mooie dingen en bezittingen
Tot op zekere hoogte houd ik van bezittingen. Ik geef niets om luxe, merkkleding of merk producten of om dure en grote accommodaties en woningen. Ook als ik cadeautjes krijg, geef ik de voorkeur aan hand gemaakte en vintage dingetjes, dan iets wat veel heeft gekost. Ik let op details, dus wat dat betreft omring ik me zeker graag met mooie dingen. De stier houdt er blijkbaar van om dingen aan te raken en vast te houden. Goh, nooit geweten dat dit bij mijn sterrenbeeld hoort. Want dat herken ik zeker wel.

Bezitterig in de liefde
Blijkbaar is de klassieke stier trouw aan één partner en verwacht dit ook terug, bindt zich graag en wil het liefst een afgebakend huwelijkscontract. En kan extreem bezitterig zijnen snel jaloers in de liefde. Maar is ook tevreden met simpele dingen in een relatie. Ik ben inderdaad ontzettend trouw, maar niet persé aan één persoon. En mijn huwelijk is wel degelijk afgebakend, maar op onze manier. Waardoor er ruimte is voor mijn tweede relatie. Ik kon zeker snel jaloers reageren in het begin, maar heb nu geleerd dat dat niet meer nodig is. En ik ben inderdaad heel snel tevreden met simpele dingen in een relatie. Neem een bloemetje mee en ik smelt.

Down to earth 
Dat herken ik 100%.  Ik ben erg nuchter ingesteld en maak me niet snel druk om dingen. Dat wil niet zeggen dat ik achteloos ben. Maar als iets er niet toe doet, kan ik dingen snel loslaten.

Van de routine
Daar herken ik mezelf totaal niet in. Als er iets is wat kenmerkend aan mij is, is het wel mijn flexibiliteit en mijn behoefte om avonturen te beleven. Ik houd juist van veranderingen en het afstand te nemen van de alledaagse dingen. Ik ga graag op pad en sta altijd open voor het onbekende.

Behoefte aan zekerheid
Nee, dat herken ik ook niet. Ik heb diverse baantjes beëindigd om te kunnen reizen bijvoorbeeld. Ik vind het niet eng om afscheid te (moeten) nemen van een bepaalde baan, wetende dat ik wel weer wat anders vind. Zelfs als het financieel tegen zit, weet ik dat ik het wel red.

Trouw en loyaal
Ja, dat ben ik zeker. Als je tot mijn vriendenkring behoort, ben ik erg trouw én loyaal. Je kan altijd op me rekenen. Maar ook in mijn relaties. Zelfs als ik er twee tegelijk heb. Daarnaast ben ik ook altijd erg trouw naar mezelf toe. Hierdoor weten mensen altijd wat ze aan me hebben en doe ik me niet anders voor dan dat ik ben. Door trouw te zijn naar jezelf, is het gemakkelijk om keuzes te maken in het leven. Ik doe alleen dingen waar ik achter sta, bijvoorbeeld. En dat maakt me erg gelukkig.

Creatief
Ja, absoluut!! Ik moet elke dag zeker een creatieve uitlaatklep hebben. En dat gebeurt met name door bloggen, schrijven (en daar maak ik altijd een kunstwerk van) of fotograferen (en bewerken). Mijn liefde voor schrijven is er al geweest vanaf de basisschool. Ook ben ik goed in tekenen, maar dat heb ik al een tijd niet gedaan.

Koppig
Ik ben ontzettend koppig, blijkbaar een echte stier. Daar is geen twijfel over mogelijk. Als iemand zegt dat ik iets niet kan, wakkert dat alleen maar mijn vechtlust aan. Zelfs als jong meisje was ik al koppig en tegendraads. Ik deed uit principe het tegenovergestelde wat iedereen deed. Ik laat me ook niet snel overhalen en heb een hele sterke eigen mening. Ik wals daarom snel over mensen heen, iets waar ik me van bewust ben. Ondanks mijn koppigheid, kan ik wel compromis sluiten en sta ik open voor de mening van anderen. Maar als je mij wil overhalen of van mening wil laten veranderen, moet je wel heel sterk in je schoenen staan en met hele goede argumenten komen.

Makkelijk in de omgang en vermijdt ruzies
Ik ben inderdaad erg makkelijk in de omgang. Zet me in een volle zaal met onbekende mensen en ik voel me prima op mijn gemak. Oh, je wilt dat ik ook even een toespraak houd? Prima. Maar ik ben niet iemand die confrontaties uit de weg gaat. Dat herken ik weer niet. Ook door mijn koppigheid (en sterk gevoel voor gerechtigheid) ga ik juist regelmatig zelf de confrontatie aan. Een ruzie is iets wat ik nooit vermijd.

Een trage denker
Dat herken ik ook niet. Ik ben ontzettend ad rem (tot vermoeiens toe) en heb dingen vaak juist heel snel door. Soms ook te snel. Ik kom ook graag to the point en verspil mijn tijd liever niet. Op mijn werk wordt me regelmatig verweten dat ik niet van A naar Z moet springen, maar toch eerst naar punt B moet.

Introvert
Ik vraag me soms af of ik wel echt een stier ben. Ik ben absoluut het tegenovergestelde! Ik ben extravert, behoorlijk assertief en aanwezig, maar niet op een opzichtige manier.

Overdadig in eten en drinken
Ik kan de hele dag door eten. Ik dacht altijd dat het aan mijn Indonesische roots lag, maar blijkbaar hoort het ook bij mijn sterrenbeeld. Een stier kan moeilijk de verleiding weerstaan en is bijvoorbeeld gevoelig voor dronkenschap en wellustigheid. In dat opzicht wijk ik af. Ik ben juist heel sterk in het aangeven van mijn grenzen, vooral op dit gebied. Ik ben nog nooit in mijn leven dronken geweest. Ook wat eten betreft ken ik mijn grenzen en kan ik juist erg gedisciplineerd zijn.

Overgevoelig
Mijn man zegt altijd dat ik overgevoelig ben. En dat klopt zeker. Ik ben zeer gevoelig voor energie. Ik voel het direct als er een beklemmende of gespannen sfeer hangt. En als iemand naast me erg negatief is ingesteld, trekt dat mijn energie weg.Als ik iemand 100% vertrouw en die persoon kwetst mij, snijdt de pijn echt in me. Toch ben ik helemaal niet terughoudend in mijn contacten en vriendschappen. Als ik geen band heb met iemand, kan ik weer heel makkelijk loslaten wat die persoon van me denkt. Maar doordat ik gevoelig ben, is het belangrijk dat ik kies voor dingen die me gelukkig maken. Als iets me ongelukkig maakt, ben ik iemand die heel snel voor verandering zorgt. Ik zorg er dagelijks voor dat ik dingen doe die me energie geven, in plaats van energie kosten.

En jij?

Welke eigenschappen van jouw sterrenbeeld komen juist wel en niet overeen met jouw karakter? Kortom, wat zegt jouw sterrenbeeld over jou? Herken je trouwens ook  bovenstaande punten in mij terug, zover je dat kan beoordelen? Lijkt me leuk om jou beter te leren kennen ten opzichte van jouw sterrenbeeld. Dus voel je vrij om een soort gelijke blog te schrijven!

P.S. (latere toevoeging)
Mijn dochter is ook een stiertje. Nu ik bovenstaande dus nader bekeken heb, ben ik heel benieuwd in hoeverre zij de eigenschappen in zich heeft.

Comments

comments

35 gedachten over “Wat zegt jouw sterrenbeeld over jou?

 1. Maaike schreef:

  Wat een leuk idee voor een artikel zeg! Leuk om te lezen. Ik lees je blogs pas net dus kan over jouw sterrenbeeld niet veel zeggen. Zelf ben ik een weegschaal en ik weeg inderdaad vaak de dingen af. Lekker twijfelen!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel. Ik vond het zo leuk om er in te duiken. Ik had dat, vreemd genoeg, niet eerder gedaan. Erg leerzaam is het ook. Nu kan ik sommige eigenschappen ook echt verklaren. Bijvoorbeeld waarom ik altijd graag mooie spulletjes verzamel. Ik zou het super vinden als anderen bloggers dit ook zouden doen. Leer je meteen de blogger beter kennen.

   En grappig, ik ben dus helemaal geen twijfelaar. Ik beslis altijd in 3 seconden. Als het al langer duurt, is het voor mij dus al een teken dat ik iets niet moet doen.

 2. Cynthia schreef:

  Oooh leuk! Ik ben namelijk ook een stier. Ik ben mega koppig, jaloers, houd van eten en drinken en ben bijna in alles stier!! Ook uitermate gevoelig. EN lief, phaaa. Whohaaaaa.

 3. Saskia schreef:

  Leuk om dit te lezen! Alles van mijn sterrenbeeld klopt wel, alleen schijn ik niet met financiën om te kunnen gaan, terwijl ik echt geen gat in mijn hand heb. En ook dat ik moeite heb de werkelijkheid te onderscheiden… Dat zijn de enige 2 eigenschappen die niet kloppen bij mij.

  Verder ben ik heel empathisch, gevoelig, meegaand en veel verbeeldingskracht . Ook de artistieke kant klopt zeker wel gezien mijn job 🙂 Creativiteit die ik erin kwijt kan.

  Vroeger las ik veel meer dingen met horoscopen.

  • Sheila schreef:

   Interessant hè, als je leest wat bij je sterrenbeeld hoort. Natuurlijk kan je in elke sterrenbeeld iets vinden wat op je slaat. Maar ik vind het vooral fascinerend dat je als baby op een random dag te wereld bent gekomen. Maar dat dan toch niet zo random is, als je daar ineens een reeks aan eigenschappen van een sterrenbeeld aan toevoegt. Wat als je nou één dag eerder bent geboren, in een ander sterrenbeeld? Zou je dan compleet anders zijn? Super interessant.

   Ik las de horoscopen vroeger ook altijd even. In de Tina, de Hitkrant 😉

 4. Evelyne schreef:

  Ik geloof niet echt in horoscopen enzo, maar toch kan ik het soms niet laten om mijn horoscoop te lezen wanneer ik in een boekje aan het kijken ben. Ik ben een Waterman van horoscoop, maar weet niet precies wat men denkt over hoe iemand in elkaar zou zitten. Misschien wel eens een idee om er mij eens in te verdiepen, alhoewel..

 5. Jana schreef:

  Wat een leuk manier om je beter te leren kennen! Heel wat punten had ik al goed kunnen inschatten door je blogs (dat geeft aan dat je bij al deze bovenstaande eigenschappen, ook nog ‘open’ bent 😉 )

  Weet je wat nu grappig is? Ik was zelf nooit echt een sterrenbeeld-aanhanger (met het idee van, er zijn toch wel meer dan twaalf persoonlijkheden?), maar nu ik mijn sterrenbeeld opzoek, lijken veel eigenschappen behoorlijk nauwkeurig aan te sluiten…

  • Sheila schreef:

   Thanks! En ja, bijzonder hè. Ik reageerde boven bij Saskia al. Het is ergens toch erg fascinerend hoe zo’n sterrenbeeld nou ‘werkt’. Want wat als je één dag later was geboren en zo in een ander sterrenbeeld zou vallen? Zou je dan een compleet ander persoon zijn?

   Ik vond het echt leuk om dit allemaal uit te zoeken en mezelf eens onder de loep te nemen. Vooral met de eigenschap dat de stier van mooie dingen houdt. Ja, dat ben ik! Denk dus niet aan de grote dingen, maar kleine schoonheden. Zoals die boekenleggers enzo. Ik kan zo genieten van dat soort mooie producten.

  • Sheila schreef:

   Jaaah!! Ik zou het echt super vinden als jij jouw sterrenbeeld beschrijft. Ik vind bij tweelingen dit:

   Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Tweelingen hebben een tweeledige persoonlijkheid, zijn complex, tegenstrijdig en moeilijk te definiëren. Het positieve hiervan is dat ze zich makkelijk kunnen aanpassen, maar aan de andere kant hebben ze hierdoor twee aangezichten en zijn ze wispelturig.

   Interessant en ik zie dat ergens zeker in je terug. Als mensen zeggen dat je altijd wel iets kan vinden in een sterrenbeeld dat bij je past, denk ik bij dit: Nee, ik ben absoluut geen tweelingen! Dus ergens zit er een grote kern van waarheid in.

 6. Irene schreef:

  Wat een leuk idee om hier een artikel over te plaatsen. Ik klop ook niet met alle punten van mijn horoscoop, maar ik zie een horoscoop dan ook meer al leidraad waar je ook vanaf kunt stappen.

  • Sheila schreef:

   Dat is ook wel weer het mooie. Ik zie het weer niet als iets waar je van af kunt stappen. Ik denk weer; je bent zo of je bent niet zo. Als er een bepaalde eigenschap in je zit, gaat die nooit weg. Wel kan je leren om er mee om te gaan, zoals jaloezie bijvoorbeeld. Ik vond het in ieder geval super interessant.

 7. Sammie schreef:

  Ik heb me er wel eens in verdiept, of ik heb er wel eens over gelezen. Ik ben een waterman en weet dat er aardig wat eigenschappen zijn die bij een waterman horen en die ik bezit 🙂 misschien dat ik er ook nog eens over blog, vind het wel leuk!

  • Sheila schreef:

   Ja doen! Zou het super leuk vinden om daar over te lezen. Leuk ook dat je weet welke eigenschappen bij een waterman horen. Ik wist van vroeger wel dat koppigheid bij een stier hoorde, maar was dat allang weer vergeten.

 8. Veronique Balcaen schreef:

  Leuk om te lezen. Ik ben steenbok.
  Wellicht vind je het ook wel interessant om uit te zoeken wat je ascendant is. Ik ben benieuwd ernaar en wat je daarin herkent ☺️

  • Sheila schreef:

   Dat heb ik toevallig een beetje vluchtig gedaan. Ook dan wordt er gezegd dat ik eigenlijk niet van veranderingen houd. Grappig, want ik kan daar juist ontzettend goed mee om gaan. Ook wordt mijn gevoelige kant benadrukt. Ik las dat er ook staat omdat je het zelf verschrikkelijk vindt om gekwetst te worden, ben je erg goed in het troosten van anderen en begrip tonen in hun situatie. Dat laatste herken ik wel weer.

   Ik ben wel benieuwd in hoeverre mijn dochtertje een stier is, omdat we straks natuurlijk gewoon gaan reizen. En dat brengt natuurlijk heel veel veranderingen met zich mee, elke dag opnieuw 🙂

 9. Roelina schreef:

  Wat leuk, grappig he hoe zo’n sterrenbeeld soms zo de plank misslaat? ik geloof er niet in, al is het wel leuk om te vergelijken. Dat je goed bent in tekenen ben ik trouwens wel heel erg benieuwd naar 🙂 Het schijnt dat ik ook verdienstelijk kan tekenen. Ik ben trouwens vissen, maar of ik raakvlakken heb met wat er gezegd wordt over vissen…?

  • Sheila schreef:

   Misschien dat ik eens een tekening in scan van vroeger! Nu maak ik er echt geen tijd meer voor vrij. Ik weet zeker dat er altijd iets de spijker op z’n kop slaat van je sterrenbeeld. Maar ben dan ook erg benieuwd in hoeverre dat bij jou is met jouw sterrenbeeld. Schrijf je er eens een blog over?

  • Sheila schreef:

   Hahaha. Ja, leuk als je dat doet. Ik denk nu echt… oh, mijn dochter is ook een stier. Als ze net zo koppig en adrem als ik, dan wordt het nog wat later. Aan de andere kant, misschien is zij straks heel erg van routine en is ze helemaal niet flexibel. Dat zal zeker een ding zijn met de reizen die we maken. We shall see.

 10. Marga schreef:

  Wat leuk om te lezen! Ik ben wel benieuwd nu naar mijn eigen sterrenbeeld en ga hier zeker nog op terugkomen. Momenteel heb ik denk ik alleen een writersblock (hahaha) en komt er niet zoveel uit mijn vingers. Ik wilde ook de “Dit ben ik en wie ben jij?” tag nog doen, maar dat is er ook nog niet van gekomen. Hoe dan ook, erg interessant om je sterrenbeeld eens uit te pluizen!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel. Ik vond het ook leuk om dit onderwerp uit te lichten. Leuk als jij er ook mee aan de slag gaat. En die tag zie ik natuurlijk ook graag nog eens terug. Ben zo benieuwd. Maar ik zie ze wel verschijnen. Geen haast 🙂

 11. Mona schreef:

  Stieren rulen. Haha. Mijn dochter is ook een stiertje, best te merken ook. Vooral de 100% overtuiging in zichzelf en daar (soms tot grote frustratie van haar ouders) ook volhardend en koppig in is. Ze geeft zich niet gewonnen, gewoon NIET.

  En ergens is dat mooi, fantastisch en heel fijn om te hebben. Maar man o man soms…. hihi. En ik mag niks zeggen, ik ben een steenbok. Dat schijnt de beste vriend van de stier te zijn en vast niet voor niks… 😉

  • Sheila schreef:

   Oh ja! Dat herken ik zo in mezelf. Ik geef me dus nooit gewonnen!! Ik ben ontzettend volhardend. Nu ik ouder ben, kan ik het beter loslaten. Dat ik mezelf soms wel gewonnen geef. Maar.. dat gaat niet van nature. En dan heb ik het meer over een waardeloos discussie punt thuis ofzo. Maar als het om iets anders gaat, ik bijt er in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *