Eindelijk: we gaan op reis!

Het is hier erg rustig geweest zoals jullie wel is op gevallen. Met goede redenen; ik ben erg druk geweest ter voorbereiding van de reis. Gecombineerd met werken en nog een kleine wat- we- nog- willen- doen- voor- vertrek- bucketlist, was ik overal te vinden behalve online.

2 jaar geleden vroeg ik 3,5 maand verlof aan op mijn werk. Toen bedachten we dat we in 2018 naar Nieuw Zeeland wilden gaan. Maar pas de laatste weken begon het echt te leven. Er ging meer voorbereiding aan vooraf dan normaal nu we met 2 kleintjes gaan. En daar hadden we het druk mee. Mijn excuses dat het bloggen daardoor op een laag pitje stond. Maar de afgelopen week begon het besef echt te komen. We gaan op reis!

Woensdag – laatste werkdag

Vorige week woensdag had ik mijn laatste werkdag. Pas half januari volgend jaar zien mijn collega’s me terug. Een heerlijk vooruitzicht natuurlijk. Mijn laatste dag bestond voornamelijk uit overdracht, het geven van een training en nog een laatste voorbereiding voor een workshop waar ik dan helaas niet bij kan zijn. Vervolgens zei ik gedag en wenste iedereen alvast fijne kerstdagen toe en een gelukkig nieuw jaar.

Donderdag – Efteling

De dag daarop, donderdag,  was het een schitterende na zomerse dag. Wat was het heerlijk om in shirt buiten te lopen. De perfecte dag om de Efteling te bezoeken. We hadden oppas geregeld voor de jongste, zodat zoonlief lekker alle aandacht kreeg. Dat vriendlief mee ging is erg bijzonder te noemen. Hij beschouwt een dagje Efteling als een straf, dus het kostte even wat moeite om hen te overtuigen dat het echt gezellig is om samen te gaan. En gezellig was het zeker. Al gaat zo’n dag ook snel voorbij. E sloten af met de Raveleijn show (op verzoek van zoonlief) en een leuk diner in het Raveleijn restaurant.

Vrijdag – Speelparadijs

Deze dag sprak ik af met een vriendin. Haar dochter is het beste vriendinnetje van mijn zoon. We kennen elkaar van de zwangerschapscursus. Onze kinderen kennen elkaar dus van geboorte en sinds het laatste jaar spreken we toch zeker om de 2 weken af. Omdat ze elkaar een lange tijd niet zullen zien, spraken we af in een indoor speeltuin. Daar konden de kinderen naar hartelust spelen, terwijl wij genoten van een kopje thee en lunch. Uiteindelijk zijn we hier het grootste deel van de dag geweest.

 Zaterdag – Inkopen doen

De laatste inkopen deden we vandaag in Duitsland. We hadden praktische zaken nodig zoals extra spenen en billen doekjes. Daarvoor winkel ik graag in de Duitse DM drogisterij. Ook had zoonlief nog winter kleding nodig voor als we terug komen. We wonen vlak bij de grens, dus shoppen in Duitsland is een kleine moeite.

Zondag – Dino’s in de dierentuin en familie

Zondag spraken we af in Burgers’ Zoo met iedereen van de zwangerschapscursus. We ontmoeten elkaar als groep twee keer per jaar en dat is altijd leuk. Bijzonder om ook elkanders kinderen te zien groeien en dat er ondertussen ook al jongere broertjes en zusjes zijn. We wilden natuurlijk naar de dino exposities die er tijdelijk te zien is. Ik geloof dat dit ons 16e bezoek is aan Burgers’ dit jaar. Het abonnement hebben we er zeker uit gehaald! Aansluitend bezochten we mijn schoonfamilie voor een verjaardag.

Maandag – inpakken en kraamvisite

De dag om alles in te pakken. Vriendlief kwam ook langs met zijn spullen, zodat we alles inzichtelijk hadden. De kinderen waren op de opvang, zodat we alle tijd hebben. Gedurende de afgelopen weken legde ik steeds wat klaar, maar nu kwam het echte werk. Inpakken voor 3 maanden met 2 kleine kinderen in 2 seizoenen, brengt natuurlijk uitdaging mee. Ik werk met laagjes en stem kleuren met elkaar af, zodat er veel te combineren valt. Na een laatste kritische blik, kregen we alles ingepakt. Kleding en toilet artikelen voor 5 personen verdeeld over 3 backpacks. Ik ben er zelfs trots op dat dat is gelukt.  En dat de grootste ‘last’ twee dagen voor vertrek klaar was. Maar de hele avond waren we druk met het maken van cadeautjes voor het afscheid van de opvang.

Dinsdag – inpakken en afscheid

Vandaag staat in het teken van het inpakken van de laatste dingen en opruimen van het huis. Nog steeds is er veel te doen, maar de dag gaan we meer ontspannen in dan gisteren. Ik ging ook  spontaan op kraamvisite en vriendinnen kwamen spontaan langs om ons een goede reis te wensen.

Ook is er een belangrijke mijlpaal vandaag. Het is de laatste dag op de opvang voor zoonlief. Hij wordt 4 in Nieuw Zeeland en gaat daarna naar school. Wat een bijzonder moment. Het is raar om na zo’n tijd afscheid te nemen van deze fijne opvang, al gebruiken we hen ook voor dochterlief. De cadeautjes werden enthousiast ontvangen in order geval.

Thuis waren we nog druk met opruimen en de laatste dingen. Het was 23:30 toen ik uiteindelijk mijn bed in stapte.

Vandaag – Vertrek

Vanochtend ging om 04:20 mijn wekker. Maar ik was al wakker en onder de douche gesprongen. En toen was het eindelijk zo ver…. We gaan richting Schiphol en op reis!

Vandaag vliegen we dus het avontuur tegemoet in Nieuw Zeeland. Ik blog nu zelfs vanuit de auto onderweg naar Schiphol. Geen idee wanneer ik weer de tijd vind om een blog te plaatsen, maar ik houd jullie zeker op de hoogte met reis verslagen de komende 3 maanden. Reis je mee? Volg me ook op Instagram, dan mis je niets.

Bedankt voor jullie geduld in de tussentijd en tot snel!

Comments

comments

16 gedachten over “Eindelijk: we gaan op reis!

 1. Mona schreef:

  Heel erg veel plezier op reis! Kan niet wachten tot je weer geweldige foto’s en verhalen deelt over jullie avonturen! Hele goede reis en geniet ervan!

 2. Louise schreef:

  Wauw, wat een top voorbereiding. En ook zo knap ingepakt! 🙂 Heel erg veel plezier en heb een onwijs mooie reis samen! Ik volg je op Instagram, dus dat komt helemaal goed 😀

 3. Yvonne schreef:

  Een heerlijk vooruitzicht. Ik had niet in de gaten dat het eindelijk zo ver was. Geniet ervan en wat zou het super zijn veel mooie foto’s te zien en mee te genieten.. maar alleen als je tijd hebt natuurlijk. 😉 Goede reis!!

 4. Jeanine schreef:

  Een hele goede reis, Sheila! Dat je zoveel in een week hebt kunnen proppen. Knap! Wel allemaal leuke dingen. Natuurlijk reis ik mwt je mee op Instagram. Ik kijk nu al uit naar je reisverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *