Onze week Center Parcs met Disney + WIN kortingscode

Zo, het zit er weer op. Een weekje vakantie. En dat klinkt ergens best raar, als je al (bevallings)verlof hebt van een half jaar. Maar goed, zo voelde het weekje in Frankrijk wel. Ik heb het bloggen een week links laten liggen en al mijn aandacht gegeven aan mijn gezin (vooruit.. en Instagram). En natuurlijk vertel ik je graag wat ik deze week gedaan heb, welke kosten we gemiddeld kwijt waren en hoe dat eindigde met een ziek klein jongetje…

Dit reisverslag gaat overigens gepaard met een review over Center Parcs Le Lac d’Ailette.

Onze week

Maandag – Aankomst

Vandaag vertrekken we naar Center Parcs Le Lac d’Ailette waar we (dankzij de vele korting acties) een cottage geboekt hebben met sauna. Een goede deal dus, vooral omdat we natuurlijk nog de reis naar New Zealand in het verschiet hebben. Het is bizar hoe vol onze auto is geladen. Maar goed, alles om op locatie zo min mogelijk geld uit te geven. En als je toch met de auto gaat, is die ook snel gevuld met speelgoed. De reis verloopt voorspoedig. We stoppen een paar keer voor het voeden van onze dochter en voor zoonlief om zijn benen te strekken. Aan het einde van de dag arriveren we in het Franse park met ontzettend sfeervolle huisjes. Ik dacht alleen dat ik met uitzicht over het meer had geboekt, maar blijkbaar niet. Een kleine teleurstelling. Maar goed, dat overleven we wel. In dit knusse huisje met 2 slaapkamers, 2 badkamers, 2 douches, 1 bubbelbad en een sauna gaan we ons huis wel vermaken.

Na een lange rit willen we niet koken, dus maken we gebruik van de restaurants van het park. Je kent vast de gezellige Market Domes van de Nederlandse Center Parcs met leuke restaurants in thema stijl? Tot onze onaangename verrassing zijn de restaurants hier sfeerloos. Een paar tafels in een lege ruimte. Niet een omgeving die je uitnodigt naar meer. We kiezen er in ieder geval één uit voor vanavond, maar zullen het daarbij laten. En na het eten gaan we nog even langs een indoor speelhal met klimtoestellen. Als de kinderen eenmaal op bed liggen houden wij een film avond.

Dinsdag – Disneyland

Jaaah…. We gaan richting Disney! Wat heb ik daar naar uitgekeken. Maar mijn zoontje ook. “Mickey Mouse and Donald Duck”, roept hij enthousiast. Door doordeweekse dagen in het laagseizoen te kiezen, zijn tickets (online) erg ‘goedkoop’.  Het is 1,5 uur rijden, maar dat vinden we natuurlijk de moeite waard. En we parkeren praktisch vooraan bij de ingang.

De dag is regenachtig met af en toe flink wat zon. De wachtrijen zijn kort, dus we kunnen vandaag alles doen wat we willen doen. Zoonlief kijkt zijn ogen uit. De Buzz Lightyear Laser Blast  vindt hij geweldig (zelfs dochterlief kijkt gefascineerd om haar heen), maar Pinoccio vindt hij toch wat eng. Maar zonder problemen kijkt hij bijvoorbeeld rond in de Phantom Manor en hij geniet van de Peter Pan ride. Maar het mooiste vindt hij Mickey Mouse zien tijdens de parade en de draak in het kasteel van Doornroosje. Met grote ogen heeft hij er naar staan kijken, mij enthousiast mee trekkend om dichterbij de draak te komen. Zelf wil ik nog in de Big Thunder Mountain (mijn favoriet in Disney Land), maar die blijkt een storing te hebben. Ach, nog een paar centimeter en ik kan hem de volgende keer samen met zoonlief doen. Dochterlief is nu 20 weken oud en doet het hartstikke goed. Ze huilt geen moment, maar kijkt ontspannen om haar heen. Ze slaapt heerlijk in de buggy als ze moe is en laat weten wanneer het tijd is om gevoed te worden. Wat geniet ik gewoon van het feit dat we hier zijn met ons vieren. En ik ben helemaal blij met mijn Mary Poppins Disney pin die ik vandaag scoor. Een cadeautje voor mezelf.

Volgens onze eigen Disney traditie, eten we in Rainforest Café. Zo ook deze keer, tussen de olifanten en gorilla’s. We hebben snacks mee, maar we vinden het net zo sfeervol om ook te lunchen en dineren in Disney zelf. De nacht is zwart als we weer arriveren in ons huisje.

Woensdag – Rustdag

Een hele dag Disney is natuurlijk ontzettend vermoeiend voor een baby en een peuter. Dus vandaag is relax dag. We laten de kinderen lekker lang uitslapen. Ook stoppen we zoonlief extra vroeg in bed voor zijn middag dutje. Het regent vandaag, maar dat maakt helemaal niet uit. We gaan in de (na) middag namelijk naar de Aqua Mundo. En wat een feest is dat! Het zwembad heeft zo’n 15 glijbanen, dus dat geeft alle ruimte tot ontdekking. Maar ik beperk me tot de glijbaan waar ik van af kan met zoonlief op mijn schoot. Uiteraard inclusief zwembadjes. Ook genieten we van de wildwaterbaan en het buitenbad. Zonder ons is hij in zijn element in het ruimte peuterbadje, terwijl zijn zusje geniet van het warme water. We hebben dus een heerlijke middag die we afsluiten met een zelf gekookte maaltijd in ons huisje. En voor ons natuurlijk de sauna.

Donderdag – Walt Disney Studio Park & Disneyland

Om 9 uur vertrekken we richting Disney en we parkeren de auto in rij 3 vanaf de ingang! Vandaag bezoeken we 2 parken, omdat de Studios al om 18:00 uur sluit. Ondanks dat het park kleiner is, krijgen we vandaag minder gedaan. De stuntshow is leuk voor zoonlief, maar duurt veel te lang. En we staan langer in de rij van de Backlot Tour, dan stond aangegeven. Jammer dat we waren vergeten dat die toer niet moeite waard was (maar we hebben vergelijkingsmateriaal met Amerika). Ik wil dolgraag in mijn favoriet Crush Coaster, maar de single riders komt maar niet vooruit. Hierop verlaat ik de rij, omdat ik liever iets gezamenlijk wilde doen. Desondanks hebben we ook vandaag ontzettend genoten van de dingen die we wel deden. De favoriet van mijn zoon was Ratatouille. Dankzij het gebruik van de babyswitch, kan hij er extra vaak in. En hij vindt het natuurlijk geweldig om Mickey en Donald live on stage te zien.

Na sluitingstijd gaan we door naar Disneyland. Hier bezoeken we om en om Star Tours. Daarna ga ik met zoonlief natuurlijk weer schieten in de Buzz Lightyear attractie. We willen door naar Sneeuwwitje, maar het is al weer 20:30 uur. De attractie is niet meer open en een gedeelte van de route is afgesloten. Met een kop thee, en het nieuwe speelgoed van zoonlief, besluiten we dan om alvast plaats te nemen voor het kasteel en te wachten op het vuurwerk. Want dit is traditioneel toch onze manier om Disney af te sluiten. De show is mooi en zoonlief vindt het allemaal erg indrukwekkend al die lichtjes. Dochterlief ligt er letterlijk niet wakker van en slaapt vredig door met haar gehoorbescherming op. Maar ik moet er een traantje van wegpinken. Niet persé omdat ik de show zo mooi vind, hoor. Maar gewoon om het feit dat we hier in goede gezondheid met ons complete en vrolijke gezin van dit vuurwerk in Disney kunnen genieten. Dat ik dankbaar ben voor de (zeer) vele dingen die we de afgelopen 20 weken heb ondernomen en dat dit een schitterende (bijna) afsluiting is van mijn verlof.

Deze dag is een latertje, maar zoonlief doet nog vrolijk mee. We eten chili con carne in een ander favoriet restaurant in Disney Village; Billy Bob’s Saloon. Er is live country muziek waarop zoonlief vervolgens de vloer op rent om te dansen. Niet te geloven wat een energie deze jongen heeft! Dat heeft hij uiteraard niet van een vreemde. Daarna maken we de reis van 1,5 uur terug en arriveren om middernacht ’thuis’.

Vrijdag – Kathedraal van Laon

Omdat de supermarkt in Center Parcs belachelijke hoge prijzen hanteert, doen we onze boodschappen natuurlijk buiten het park. Maar de dichtstbijzijnde supermarkten zitten op gemiddeld 25 minuten afstand. Dus we combineren dat meteen met een bezoek aan één van de plaatsen in de omgeving. We kiezen Laon, omdat we op de heenweg al een schitterende kathedraal zagen boven op een heuvel. We laten de kinderen natuurlijk eerst goed uitslapen en rijden daarom pas rond 15:00 uur die kant op. En de kathedraal is schitterend! We zijn onder de indruk en lopen al fluisterend door het grote gebouw. Zoonlief vergaapt zich aan alle details en maakt al fluisterend opmerkingen. Mooi om te zien dat hij op jonge leeftijd ook al geniet van onze culturele activiteiten. Na ons bezoek aan de kathedraal lopen we door de historische binnenstad. De restaurants zijn dicht (best irritant dat die Fransen hun restaurants sluiten in de namiddag) en daardoor ook diverse winkels. Maar het lukt me toch om een bijzonder souvenir te vinden voor vriendlief (en eigenlijk is het manlief die het heeft gezien).

Daarna hebben we de nodige boodschappen gedaan voor de rest van de dagen. We hadden genoeg mee voor de eerste dagen, dus daardoor hebben we het gered tot vrijdag. Het duurt langer om dingen te vinden, waardoor ik op een gegeven moment op een stapel drinkpakken ga zitten om dochterlief te voeden. Dat levert veel glimlachen op van mensen, overigens. Eenmaal thuis hebben we nog (laat) gekookt en maken we gebruik van de sauna.

Zaterdag – De rest van het park en Aqua Mundo

De zon schijnt. Vandaag zitten de kinderen in hun normale ritme, waardoor we in de ochtend al het park gaan verkennen. Zoonlief wil graag naar de kinderboerderij en natuurlijk spelen in de grote speeltuin op het terrein. Dus wandelen we die richtring op langs al die sfeervolle en ontzettend leuke huisjes. Zo anders dan wat ik gewend ben van de Nederlandse huisjes.

Wij genieten van het herfstzonnetje op onze gezichten, mijn zoon van de vele speelmogelijkheden. Er is ook een manege waar je voor €13 een pony rit kan maken van een half uur. Dat is een optie voor morgen. Ook is er leuke indoor golf baan, die ons leukt lijkt om te doen. Nu willen we ook nog zwemmen, dus gaan we richting de Aqua Mundo na de lunch. Ondanks dat het zaterdag is, is het niet druk. Alle ruimte dus voor ontspanning en water plezier! En dan zie ik mijn zoon een slok nemen van een water fonteintje in het peuterbad! Ik weet direct wat dat gaat opleveren en dat belooft niet iets goeds!

Lekker is wel dat we vandaag op tijd terug kunnen. Dat betekent dat de rest van het gezin (zelfs manlief) even een dutje gaan doen, terwijl ik (met mijn onuitputtelijke energie) lekker een momentje voor mezelf neem door een Japanse puzzel te maken.

Nadat we gekookt hebben en de kinderen op bed liggen, spelen we het Monopoly kaartspel. De avond eindigen we uiteraard met de sauna en een film. Een prima vakantie combinatie (als je gebonden bent aan je huisje).

Zondag – Uitziekdagje

Zoonlief wordt wakker met een volle en doorgelekte luier. Vervolgens wil hij niet eten en hangt hij suf op de bank. Ja hoor, het resultaat van een slokje peuterbadwater! We herkennen het inmiddels, want bij onze vorige Center Parcs vakanties gebeurde precies hetzelfde. De rest van de dag wil hij nauwelijks bewegen. Hij heeft 3 keer zo’n dunne ontlasting dat het dwars door de luier heen gaat en we hem meerdere keren onder de douche moeten zetten. Gelukkig hebben we altijd handwasmiddel en ossengal mee, zodat we direct zijn kleding kunnen schoonmaken. Gelukkig drinkt hij goed, maar een verzwakt jongetje is geen leuk gezicht. Gelukkig kunnen we hem overhalen om toch even de speeltuin te bezoeken. De frisse buitenlucht doet hem meteen goed en samen volgen we een klim parcours in de speeltuin. Maar de pony rit die we voor hem wilden regelen en nog een middag zwemmen, laten we uiteraard achterwege.

Maandag – Vertrek

Zoonlief is de nacht schoon doorgekomen, maar moet bij het ontbijt overgeven. Ik vind het erg naar om hem ziek te zien, maar gelukkig heeft hij verder geen verhoging. Nadat we alles hebben ingepakt en we 2 paar extra kleding bij de hand houden, verlaten we Center Parcs.

Onderweg stoppen we bij een wegrestaurant, waar we over een brug over de snelweg wandelen. Want Mickey Mouse is indrukwekkend, maar zwaaien naar vrachtwagens ook. En helemaal als er ook nog terug wordt getoeterd!

De rit verloopt gelukkig zonder verdere ongelukjes en schoon arriveren we thuis. Vriendlief arriveert natuurlijk ook direct en om de leuke week af te sluiten, bestellen we sushi. En zo kan ik weer een dingetje afvinken van mijn bucket lijst, zonder dat deze week Center Parcs en Disney belachelijk duur is geweest.

Voor herhaling vatbaar?

Ja, absoluut. Het park is ontzettend sfeervol met de vele huisjes. Dat de restaurants dat totaal niet hebben, neem ik dan maar voor lief. Helaas zijn de VIP huisjes exclusief de verse broodjes die ’s ochtends worden afgeleverd aan de deur, zoals in Nederland. Maar een VIP huisje gaat ook hier altijd samen met een Finse sauna. Dat het op 1,5 uur van Disney ligt, vind ik ook een goede reden om het nog eens te bezoeken en dusdanig te combineren. Center Parcs Villages Nature ligt dan wel dichterbij (6 minuten rijden), maar die is stukken prijziger (en valt buiten de kortingsacties). De Aqua Mundo heeft mij aangenaam verrast met de vele glijbanen. Maar ook het peuterbadje met een gedeelte van 35cm en één van 25 cm diep, vond ik erg prettig. Het badje was ruim opgezet en bood uitdaging genoeg voor de kleine kinderen. En direct ernaast is een groot speeltoestel gebouwd waar om de 5 minuten 900 liter water over je heen valt. Heb je kinderen van verschillende leeftijden, kan je ze zo makkelijk beiden in de gaten houden. Met slecht weer kunnen kleine kinderen terecht in een indoor speelhal of je kan je met het gezin wagen aan midget golf. Met een vintage parcours ben ik al om! En natuurlijk zijn er ook diverse activiteiten te boeken, zoals je van Center Parcs gewend bent.

De kosten

Kosten
– €500 in totaal voor 7 dagen Center Parcs in een 4-persoons VIP huisje met sauna
– €42 p.p. voor een dag ticket Disney met toegang tot 1 park (gebruikt op dinsdag)
– €57 p.p. voor een dag ticket Disney met toegang tot 2 parken (gebruikt op de donderdag)
– €20 per dag voor het parkeren van de auto op Disney terrein voor dagjes bezoekers
– €30 p.p. voor één keer uit eten in Center Parcs
– €6 p.p. voor één keer lunch in Center Parcs
– €46 p.p. voor 2 dagen lunchen en dineren in Disney

Per persoon houdt alleen in voor ons volwassenen. Dochterlief heeft nog geen voeding nodig en zoonlief at telkens mee van onze maaltijden.

Keuze kosten
– €13 kost een lunch/diner maaltijd (incl. drinken en dessert) gemiddeld in de Disney parken
– €1 kost een stokbrood in de supermarkt van Center Parcs, overig brood is veel duurder
– €40 kostte ons een hele volle boodschappentas met heerlijk eten bij Carrefour Market

Kortingscode

Dat we elk jaar wel eens naar Center Parcs gaan, heeft alles te maken met een hoge korting waar ik regelmatig over beschik. En juist door die korting, kan je ook eens een luxer huisje proberen. Wat een aanrader is. Center Parcs is in ieder ideaal als gezinsbestemming met kleine kinderen, kan ik je vertellen. Maar ook super leuk om met een groepje vrienden te gaan, zoals ik dat vroeger vaak deed. En laat ik nou eens zo’n kortingscode voor je hebben!

Ik heb één unieke code om weg te geven (en nee, ik word niet gesponsord door Center Parcs). De code zorgt voor 40% korting op een weekend en 50% op een week en is geldig t/m maart 2019. Voor die aanbieding kan je al voor bedragen van €230 met z’n vieren een week in Center Parcs verblijven!

Wat moet je doen?

Heb jij dus interesse om eens naar Center Parcs te gaan met korting en zou je graag zo’n code willen ontvangen? Dan vraag ik het volgende van je:

– Ik zou het natuurlijk leuk vinden als je reageert op mijn reisverslag, maar laat in ieder geval in de reacties weten waarom jij deze code graag wil winnen.
– Volg me op Facebook en Instagram
– Like het bericht op Facebook (en delen mag natuurlijk ook)

Reageren kan tot 30 september middernacht. Op de laatste dag van mijn bevallingsverlof (1 oktober) maak ik de winnaar bekend via Facebook.

Comments

comments

20 gedachten over “Onze week Center Parcs met Disney + WIN kortingscode

 1. Veronique schreef:

  Ik wil graag de kortingscode winnen om er samen met m’n mannen op uit te gaan. Wat ben ik trots op de stappen die ze allebei hebben gezet. Ieder z’n eigen weg en doel.

  Mocht ik niet winnen dan heb ik gelukkig genoeg tips van jou.

  Zoals altijd weer heerlijk om je te lezen.

  Beterschap voor de kleine man.

 2. Evelyne schreef:

  Oooh wat naar voor zoonlief.. Hopelijk is hij snel aan de beterhand.. Fijn dat jullie het zo goed gehad hebben op jullie weekje uit. Doet deugd om er eens helemaal uit te zijn, hé 😉

  • Sheila schreef:

   Oh ja, absoluut. Vooral als je net een kleintje hebt gekregen enzo. Is toch lekker om dan samen even een weekje in een andere omgeving te zitten. Helaas is mijn zoon nog niet beter en zaten we vandaag onverwachts bij de huisarts. Maar ik ga er van uit dat hij snel weer de oude is.

 3. Daisy Dingen schreef:

  Wat een mooi verslag! Ik kan me je emo momentje tijdens het vuurwerk goed voorstellen hoor. Tis toch fijn als je met je gezin compleet gelukkig bent. Meestal zijn we te druk om daar bij stil te staan denk ik. Vervelend dat Oz ziek is geweest ! Fijn dat hij wel van veel dingen heeft kunnen genieten 🙂

 4. Roelina schreef:

  Ik reageer natuurlijk op jouw reisverslag. Allereerst wat vervelend dat je zoontje ziek werd. En wat naar dat ie dat vaker heeft van zwembadwater. Dat is ook echt niet te voorkomen, lijkt me. Zo sneu om ze zo ziek te zien, helemaal wanneer je niet thuis bent. Gelukkig lijken die kleintjes er zelf vaak niet eens zo’n last van te hebben. Althans, als volwassene ben je vaak een stuk ‘zieliger’. Ik hoop dat ie inmiddels weer wat is opgeknapt?

  Ik volgde jouw reis natuurlijk op de voet via IG en wat een mooie foto’s maakte jij in Disney. Ik wil er nu ook echt weer eens heen. Hoewel dat nieuwe centerparcs park mij enorm trekt, lijkt mij dit best een goed(koper) alternatief.

  Nou ja… en dan doe ik dus ook nog even mee aan jouw winactie. Ik zou dolgraag met mijn gezinnetje bestaande uit mijn twee oogappels en vriendlief een weekendje naar center parcs willen.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Ik vind het ook leuk dat je me volgt op IG en daar ook vaak reageert op foto’s. Zo tof! Die nieuwe CP ziet er waanzinnig mooi uit. Natuurlijk zou ik veel liever daar zitten. Maar met dat prijskaartje denk ik niet dat dat ooit gaat gebeuren. Of misschien als we alleen voor een weekendje naar Disney zouden gaan. Maar ja, dan vind ik het ook zonde. Want dan spendeer je zo weinig tijd in je huisje, dat ik daar ook weer niet zo veel geld aan wil uitgeven. Leuk dat je mee doet aan de actie!

   Mijn zoontje had er goed last van. Hij stelt zich nooit aan en is geen zeur. Dus dan weet je ook meteen dat er iets mis is. Afgelopen woensdag waren we onverwachts naar de huisarts gegaan, omdat hij het ineens uitschreeuwde van de pijn. Hij had zoveel last van harde buik krampen. Verschrikkelijk om te zien. Gelukkig is dat inmiddels over. Hij is bijna helemaal zichzelf. Thanks 🙂

 5. Laura schreef:

  Wat een super leuke blog, met handige tips en het kostenplaatje erbij. Sinds mijn eerste zwangerschap (2013) zijn wij niet meer op vakantie geweest. Mijn contract werd niet verlengd vanwege mijn zwangerschap, dus moesten wij leven wij van 1 salaris. Het vinden van een nieuwe baan was niet te doen, laat staan er even tussenuit gaan, waar wij (nog steeds) ontzettend aan toe zijn. Om deze reden wil ik héél graag winnen! ☺️

  • Sheila schreef:

   Oh echt? Dat vind ik echt zoiets belachelijk!! Maar probeer dat maar te bewijzen, hè. Je bent hoe dan ook altijd de pineut. En ja, als je dan zwanger bent kan je solliciteren ook op je buik schrijven (al is dat natuurlijk ook tegen de wet). Erg vervelend. Ik hoop dat je in de toekomst een nieuwe baan vindt. Maar ik snap absoluut dat je er heeeel erg aan toe bent.

 6. Joyce rdt schreef:

  Zo leuk om te lezen, ik ben laatst ook een paar daagjes naar Disney geweest en heb er ook echt van genoten. Jammer dat jullie mannetje zo ziek is geworden, nooit leuk een ziek kindje :(. Liefs.x

  • Sheila schreef:

   Oh leuk! Wat is jouw favoriete attractie? Nee, een ziek kind is echt geen pretje. Vooral als ze ook nog zo jong zijn dat ze niet helemaal kunnen uitleggen hoe ze zich voelen en wat er precies pijn doet.

 7. Irene schreef:

  Wat een leuke blog! Ik wordt er hier helemaal vrolijk van. Leuk dat jullie zoveel dingen hebben kunnen zien in Disney. Wij zijn destijds een keer in eind januari geweest, toen konden we ook overal in. De langste rij was misschien 15 min, maar dat hadden we dan maar 1 keer. Ik herken het trouwens wel een beetje van het ziek zijn na het zwemmen. Ik kom altijd verkouden het zwembad uit. Ik vraag mij soms af of dat niet gewoon komt door de warmte(kunnen virussen zich sneller verspreiden).

  Ik wil trouwens meedoen met je winactie. Ik wil dan met mijn vriend een romantisch weekendje weg 🙂

  • Sheila schreef:

   Leuk dat je mee doet! En heerlijk dat je ook maar 15 minuten max hoefde te wachten in Disney. Ik heb nu wel zin om snel weer te gaan, hoor. Maar dan gaan we het liefst weer doordeweeks, in ieder geval.

 8. Paul schreef:

  Dat klinkt als een slimme manier om redelijk betaalbaar naar EuroDisney te gaan. Mijn nichtjes krijgen elk jaar een dagje uit als cadeau van mijn vriend en mij. Het ene jaar is dat de Efteling, het ander jaar Walibi. EuroDisney staat hoog op het verlanglijstje bij de meiden maar ik hik altijd een beetje aan tegen de kosten van een hotel op het park zelf. Daardoor wordt het erg duur voor een ‘verjaardagscadeautje’ maar jouw variant met Center Parcs vind ik het overwegen waard!

  Beterschap toegewenst voor je zoontje. Ik hoop dat hij snel weer opknapt.

  • Sheila schreef:

   Wow.. wat een leuke oom ben jij! Ik wou dat ik dat vroeger ook had :). Maar.. ik herken het wel. Ik vind het zelf ook super leuk om mijn nichtje en neefje mee te nemen naar de Efteling. Ze vonden met name de Efteling geweldig toen het open was tot middernacht. Want zó lang waren ze er nog nooit geweest. Maar de combi zo met Center Parcs is echt een aanrader, hoor.

   En dankjewel. Gelukkig is hij inmiddels weer helemaal beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *